19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Öğrencisini kaçırdı, evlendi

Diyarbakır'ın Ergani Ergani Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcı ve İngilizce öğretmeni olan evli ve 2 çocuk babası 34 yaşındaki Gürkan Aslan, iddiaya göre bir süredir birlikte olduğu okulun son sınıf öğrencisi E.K.'yi kaçırıp dini nikahla evlendi.

Geçen perşembe günü rapor alıp okuldan ayrıldığı belirtilen Aslan ile öğrencisinden haber alınmaması üzerine, Aslan'ın eşi hem savcılığa suç duyurusunda bulundu hem de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etti.

İddialar üzerine Kaymakamlık başlattığı soruşturma kapsamında Müdür Yardımcısı Gürkan Aslan'ı görevden uzaklaştırdı. Konuyla ilgili idari soruşturmanın yanı sıra savcılık da adli soruşturma başlattı.

ÖĞRENCİSİYLE KAÇAN MÜDÜR YARDIMCISININ EŞİ; ’CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM’

DİYARBAKIR’ın Ergani İlçesi’nde öğrencisi 17 yaşındaki E.K.’yi kaçırıp dini nikahla evlendiği gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Gürkan Aslan’ın yakalanması için aramalar sürüyor. Aslan’ın eşi Berrin Aslan, "Böyle eğitimci mi olur? Eğitimci insan 17 yaşındaki öğrencisiyle nasıl ilişkiye girer? Ben kızı suçlamıyorum, eşimi suçluyorum. Eşimin cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Ergani Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı ve İngilizce öğretmeni olan evli ve 2 çocuk babası 34 yaşındaki Gürkan Aslan, iddiaya göre bir süredir birlikte olduğu okulun son sınıf öğrencisi E.K.’yi kaçırıp dini nikahla evlendi. Geçen perşembe günü rapor alıp okuldan ayrıldığı belirtilen Aslan ile öğrencisinden haber alınmaması üzerine, Aslan’ın eşi Berrin Aslan hem savcılığa suç duyurusunda bulundu hem de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne onu şikayet etti.

Şikayet üzerine harekete geçen Kaymakamlık başlattığı soruşturma kapsamında Müdür Yardımcısı Gürkan Aslan’ı görevden uzaklaştırdı. Konuyla ilgili idari soruşturmanın yanı sıra savcılık da adli soruşturma başlattı.

’DAHA ÖNCE DE ALDATMIŞTI’

2 çocuk annesi 34 yaşındaki Berrin Aslan, kayınpederinin de 10 yaşındaki oğlu Umut’u kaçırdığını söyledi. Öğrencisiyle ilişkiye giren bir öğretmenin görevden alınması gerektiğini söyleyen Berrin Aslan, büyük üzüntü yaşadığını anlattı. Aslan, eşini kendisinin şikayet ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Eşim öğrencisi E.K. ile cinsel ilişkiye girmiş. Önceki gün aile büyükleri bir araya gelerek imam nikahı kıymışlar. Oğlum Umut’u da dedesi kaçırdı. Cuma günü eşimin ablası bana telefon açarak eşimin evi terk ettiğini ve bir kız ile kaçtığını söyledi. Daha sonra ben eşime hiç ulaşamadım. Sonra polise giderek kayıp ilanında bulundum. Arayan polise cevap verdi, ’Ben onu ararım’ dedi. ’Üzerime iftira atıldı utandım kaçtım’ yazılı bir mesaj çekti bana, sonra kızla birlikte olduğunu öğrendim kendi ağzıyla itiraf etti. Pazar günü yanıma gelmişti ben ona destek olduğumu söyledim o zaman kızla birlikte olduğunu bilmiyordum. Pazar günü tekrar birlikte yok oldular. Kendisine dönmesi için intihar girişiminde bulunduğumu söyledim ancak böyle bir şey yapmamıştım. Daha sonra gelmedi. Sinir krizi geçirdim, hastaneye kaldırıldım. Cumhuriyet Savcılığı, Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittim. Dilekçelerimi alıp beni eve gönderdiler, başka da bir şey yapmadılar. Ben 15 yıllık evliyim beni daha öncede aldatmıştı."

’EŞİM CEZALANDIRILSIN’

Eşinin son dönemlerde moralinin bozuk olduğunu ve sakinleştirici ilaçlar aldığını anlatan Berrin Aslan, "Bir problem olduğunu anlamıştım ama böyle bir şey aklıma gelmemişti" dedi. Berrin Aslan şunları anlattı:

"Okula gittim müdür yardımcıları ile görüştüm olayı hiç sezmediklerini söylediler. Kız aynı okulda lise son sınıf öğrencisi. Kızın ailesi benimle irtibata geçmedi, kendilerini tanımıyorum. Sadece eşimin babası ile görüşüyorlar. Ben hiçbirinin nerede olduğunu bilmiyorum. Eşimin dönmesi halinde onu affetmeyeceğim. Ben buradan Milli Eğitim Bakanı’na sesleniyorum; Böyle öğretmenlerin hakkından gelsinler. Bu nasıl eğitimci anlamadım. Eğitimci bir insan öğrencisiyle nasıl cinsel ilişkiye girer? 17 yaşındaki bir öğrenciyle ilişkiye girmiş. Ben kızı kesinlikle suçlamıyorum, eşimi suçluyorum. Eşimin cezalandırılmasını istiyorum. Devlet, Milli Eğitim Bakanı, hakimler, savcılar artık ne karar veriyorlarsa razıyım cezasını çeksin. Beni ve 2 çocuğumu ve o genç kızı da mağdur etti. Onun da günahına girdi, onu da mahvetti. Kızın ailesini de mahvetti hepimiz mahvetti. Ben resmi nikahlı eşiyim üzerime imam nikahı kıyarak kuma getirdi."

Berrin Aslan, kayınpederinin kaçırdığı oğlu Umut’un da bulunup kendisine verilmesini istedi.

Bu arada öğrencisiyle kaçan Gürkan Aslan’ın yakalanması için güvenlik güçleri araştırmalarını sürdürüyor.

Vatan
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2011 Çarşamba 15:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?