22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Öğretmenlerin yolunu böyle açtılar

Şırnak’ta aralıksız yağan kar, Beytüşşebap İlçesi’nin yolunu da kapattı. Köylerde görev yapan, bayram tatilini ilçede geçirmek isteyen öğretmenler ile vatandaşlar ve Dicle Üniversitesi’nde hayatını kaybeden Kasım Ataman’ın cenazesi kalınlığı 2 metreyi bulan kar nedeniyle Habur-2 köprüsü üzerinde mahsur kaldı.

Öğretmen ve vatandaşlar geceyi araçlarının içinde geçirdi. Köy hizmetlerinin makinelerinin arızalı olması nedeniyle vatandaşlar ile belediye görevlileri seferber oldu. Belediye Başkanı Faik Dursun’un da aralarında bulunduğu 150 vatandaş, kazma küreklerle kapalı olan ilçe yolunu açtı ve mahsur kalanlar kurtarıldı. 13 saat yol yürüyen öğretmenler ve vatandaşlar ilçeye ancak saat 23.00’te ulaşabildi.

Doğu buz kesti

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede yaşanan gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Ağrı’da 27 derece olarak ölçüldü. Bölgedeki diğer illerde ise gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan’da 9, Kars’ta 10, Ardahan’da 9 ve Iğdır’da 14 derece oldu.
hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2007 Pazartesi 05:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?