20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Ölen yakınları elmas oluyor

Sevdiğimiz insanları kaybettiğimizde onların mezarlarını ziyaret etmek, her zaman içimizi burkmuştur. İşte bu üzüntüyü yaşamak istemeyen pek çok kişi, son yıllarda Avrupa ve ABD’de giderek yaygınlaşan ilginç bir yöntemle, kaybettiklerini anıyor.

Son 5 yıl içerisinde pek çok elmas firması, ölülerin küllerinden sentetik elmas üreterek, geride kalanların sevdiği insanları üzerlerinde taşımalarına yardımcı oluyor.

İsviçreli Algordanza şirketi, bu işle uğraşan firmalardan bir tanesi. Firma yetkilileri, dileyen müşterilerine 5 bin dolardan daha az bir fiyata, ölen insanların küllerinden hazırlanan elmaslar sunuyor.

Sentetik elmas üretimi, aslında 50 yıllık bir geçmişe sahip. 1950’lerde Amerikan General Electric firması tarafından başlatılan bu teknoloji, bugün son derece ileri bir noktaya gelmiş durumda.

2004 yılında külden üretilen elmas başlayan Algordanza firması yetkilileri, bugün ayda 60’ın üzerinde sipariş aldıklarını söylüyor.

İSTEYENE SAÇTAN DA VAR

Bazı müşterilerinin, ölen hayvanlarının küllerinden elmas yaptırmak istediği belirten sektör yetkilileri, dileyen müşterilerine ise, yaşayan insanların saçlarından elmas üretme seçeneğini de sunuyor.

Uzmanlar, külden daha fazla karbon içeren insan saçından üretilen elmasların, diğerlerine nazaran daha yüksek kalitede olduğunu söylüyor.

Gazeteport
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 07:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?