17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Olimpiyatta güvenlik krizinin nedeni aşk

Olimpiyatlar`da erkekler arası üç metre senkronize tramplen atlama finali yapıldığı sırada, balerin tütüsü giymiş bir adam güvenlik görevlilerini aşıp tramplene tırmandı ve karısına aşkını ilan etmek için havuza atladı.

BBC`nin Atina muhabiri Harry Peart, olay ardından Olimpiyat tesislerinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını bildiriyor.

Tramplenden atlama yapan sporcuların konsantre olabilmeleri için çevredeki herşeyi unutmaları ve yapacakları harekete odaklanmaları tavsiye edilir.

Fakat, final sırasında birden ortaya çıkıveren mavi balerin tütü ve çorapları ile palyaço ayakkabıları içindeki bir adamın tramplende belirivermesi sporcuların işini güçleştirdi.

Güvenlik görevlileri şaşkınlıklarından kurtulup hamle yapana kadar, mavi tütülü adam havuza atlayışını gerçekleştirdi.

Kapalı havuzun olduğu salonun hoparlörlerinden, ``Bayanlar baylar, sakın bu adamı teşvik edici tezahürat yapmayın`` türü anonslar yapılmaya başlandı.

``Aşıkmış``

Sonunda anlaşıldı ki Kanadalı adam, aslında sadece karısına aşkını ilan etmeye çalışıyordu.

Atina Olimpiyat Örgütleme Komitesi Başkanı Marton Simitsek, ``Adam karısına çok aşık. Televizyon kameraları önünde aşkını ilan etmek istemiş`` diye konuştu.

Simitsek, güvenlik konusundaki açıklardan ders alındığını, önlemlerin artırılacağını, tesislerde tebdil gezen güvenlik görevlileri de bulundurulacağını söyledi.

BBC NEWS
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 18:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?