20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Ölüm haberleri geliyor

Van'da meydana gelen 7.2 şiddetli depremde 1 otel, 1 öğrenci yurdu ve Erciş'te 25 apartmanın çöktüğü bildirildi

İlk belirlemelere göre çoğunluğu Erciş'te olmak üzere 85 kişi hayatını kaybetti, 500 kişi de yaralandı.

VAN'DA ÖĞRENCİ EVİ ÇÖKTÜ
Depremin vurduğu Van kent merkezindeki Maraş Caddesi üzerinde öğrencilerin kaldığı ev de yıkıldı. Enkaz altında kalan çok sayıda öğrencinin kurtarılması için ekipler çalışma başlattı.

ERCİŞ'TE 25 APARTMAN VE YURT ÇÖKTÜ
Depremin en büyük hasara neden olduğu yerlerden Van'ın Erciş İlçesi'nde ilk belirlemelere göre 25 apartmanla 1 öğrenci yurdu yıkıldı. Bir çok evin de oturulamaz hale geldiği Erciş'e kurtarma ekipleri ve yardım sevki yolların kapalı olması nedeniyle güçlükle yapılırken, ilçedeki ekipler enkaz altından çok sayıda kişiyi kurtardı.

Deprem bölgesine yardım için Kızılay acil olarak harekete geçti. Ankara'daki Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nde bir kriz masası oluşturuldu. Türk Kızılayı Erzurum, Muş ve Elazığ Yerel Afet Müdahale ve lojistik merkezlerinden çok sayıda çadır, battaniye ve gıda malzemesi bölgeye doğru yola çıkarıldı. Bölgedeki kan merkezleri de yaralılar için gerekli kanı ulaştırmak için çalışmalarına başladı.

Depremde enkaz kaldırma çalışmaları ilerledikçe, ölü ve yaralı sayısı da artıyor. Saat 19.00’a kadar enkaz altından Van kent merkezinde 25, Erciş ilçe merkezinde 59 ve Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’ne bağlı Aydınlar Beldesi’nde 1 olmak üzere 85 kişinin cesedi çıkarıldı. Depremde yaralananların sayısı da 500’ü buldu. Köylerde yıkılan evlerin enkazında da ölenler olduğu belirtilirken, ölü sayısının artmasından korkuluyor.

ADİLCEVAZ’DA 1 ÇOCUK ÖLDÜ, 50 YARALI VAR

Merkez üssü Van olan depremde Bitlis’in Van Gölü kıyısında bulunan Adilcevaz İlçesi’nin Akçıra Köyü’nde 6 yaşında bir çocuk yaşamını yitirdi. Adilcevaz genelinde depremde yaklaşık 50 kişinin yaralandığı bildirildi.

BİTLİS’TEN TAKVİYE

Bitlis Valiliği, depremde en fazla hasar gören Van’ı Erciş İlçesi’ne ilk aşamada 8 pratisyen, 3 uzman doktor ile 23 ambulans gönderdi. Tatvan Kaymakamlığı da Erçiş’e 3 bin ekmek ile yiyecek ve gıda maddesi gönderdi
 

...
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2011 Pazar 22:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?