19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Ölüme atladı, kitaplarla yeniden doğdu

Aydın'ın Nazilli ilçesinde iki yıl önce eşinden ayrıldıktan sonra bunalıma girerek trenin önüne atlayan ve sağ kolu ile sağ bacağını kaybeden Rukiye Gökbudak (23), engelli yazarların kitaplar sayesinde hayata yeniden bağlandı. Ziyarete gelenlerin getirdiği, "Kendimi Engelletmem", "Tavuk Suyuna Çorba" gibi kitaplarla başladığı okuma tutkusunu, iki yılda 93 kitapla sürdürdüğünü belirten Gökbudak. bu sayede, bedensel engelin yaşama engel olmadığını anladığını belirtti.

'HERKESE ÖRNEK OLSUN'
Gökbudak, "Görücü usulüyle evlenmiş, 4 ay sonra ayrılmak zorunda kalmıştım. Ölmek istedim, trenin önüne atladım. Sağ kolumu ve bacağımı kaybettim. Kurtulduğuma üzülüyordum, ancak okuduğum kitaplar düşüncelerimi değiştirdi" dedi. Ölüm fikrini kafasından attığını söyleyen Rukiye Gökbudak şöyle devametti: "Okuduğum 'Kendimi Engelletmem' kitabı, bir tren kazasında iki ayağını kaybeden bir adamın öyküsünü anlatıyordu. Onu örnek aldım." Evlenmeden önce Mersin Üniversitesi Bankacılık Meslek Yüksekokulu'nu bitirdiğini, 12 Ekim 2004'teki intihar girişiminin etkisinden kurtulduktan sonra da Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne dikey geçiş yaptığını söyleyen Gökbudak, "Geçen yıl 4'e geçtim. Bu yıl mezun olmayı hedefliyorum" diye konuştu. Genç Rukiye sözlerini şöyle tamamladı: "Anne ve babanın yerini kimse tutmuyor. Borca girdiler, protezimi taktırdılar. Çok kolay olmasa da hayata bağlılığımı yitirmedim. Devlet memuru olmak istiyorum. Gülmemi çok görenlere örnek olmak için mücadele ediyorum. Şimdi çok mutluyum."
Sabah
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 03:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa keles IP: 88.242.156.xxx Tarih : 1.03.2007 16:17:46
GÜZEL RUKİYE BENİ TANIRSIN LİSEDEN ARKADAŞIN MUSTAFA ?KELES? durumunu daha bu sene ya ni 2007 yılında öğrendin hatta 01,03,2007 tarihinde seni aradım konuştuk senle sende böle bişi hiç beklemezdim sen ki o kadar kendine ğüvenen hayata bi o kadar da bağlanan bir kız dın ki? inan ki şok oldum? ama herşey hiç bir zaman birmiş değil olduğunu göstermen sende var olan hayat dair inadını bir kez daha ortAya koymuş oluyor ? senin gibiler inan zor bulunur rukiye buna eminim? böyle bir haberleşme kolaylığını bizlere sunan kenthabere teşekkürlerimi sunuyorum. hoşçKlın?