22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ömrünü 4 özürlü çocuğuna adadı

Bugün çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Kadınlar Günü'nden haberi dahi olmayan 74 yaşındaki bir anne, ömrünü 4 özürlü çocuğuna adadı. 

Gaziantep'in Araban İlçesi Hisar Köyü'nde ikamet eden Asiye Çalışkan (74), 8 yıl önce dul kaldı. En büyüğü 42, en küçüğü 32 yaşındaki 4 zihinsel ve bedensel özürlü çocuğuyla tek başına kalan Çalışkan, Dünya Kadınlar Günü'nden habersiz çaresizlik içerisinde hayatını sürdürüyor. 

Ömrünü bedensel ve zihinsel özürlü çocuklarına adayan Çalışkan, eşinin 8 yıl önce vefat ettiğini ve o günden beri komşularının verdikleriyle yaşamaya çalıştıklarını belirtti. 

Çalışkan, Dünya Kadınlar Günü'nden haberi olmadığını kaydetti. Çalışkan, kendisinin 4 çocuğuyla çaresizlik içerisinde yaşam mücadelesi verdiklerini ifade ederek, "74 yaşındayım. 8 yıl önce eşimi kaybettim. 4 zihinsel ve bedensel özürlü çocuğumla yoksulluk ve çaresizlik içerisinde hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Artık yaşlandım ve hastayım. Kapımızı çalan kimse yok. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ymüş, tüm kadınlar bugünü kutluyormuş ama benim haberim bile yok. Yine de bu çaresizlik içerisinde tüm kadınların gününü kutlarım" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 14:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazan ozguler IP: 85.102.145.xxx Tarih : 9.03.2007 09:24:05
butun haberleri okudum dunya kadınlar gunu hakkında bir sürü yorum var hepiniz iyi sallamışsınız ama bu habere baktım bir tane yorum yok yemedi dimi yorum yazmak çünkü bu tip haberler geleneksel olarak gormemezlikten gelinir ama hulya avşar 8 martta dayak yeseydi bak nasıl pankartlar açılırdı hulyaya vuran eller kırılsın diye peki bu kadın kadın degilmi ??????hadi hepiniz yorum yazın hemde her yere taaaaaa en tepeye kadar bu kadına gecim için en azından maaş baglansın ve doktor masrafları giderilsin hadi canım papatyalarım hadi canlarım .