17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Oraya bahar gelmedi

Kar yağışı ve tipi sebebiyle 35 gündür kapalı olan Van-Bahçesaray karayolunun ulaşıma açılma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Bahçesaray ilçesinin Çatak bağlantılı 110 kilometrelik yolun yaklaşık 30 kilometrelik kısmı kar yağışı ve tipi sebebiyle 35 gündür ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Hava koşullarının düzelmesinin ardından Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar kalınlığının yer yer 8 metreyi bulduğu yolu ulaşıma açmak için büyük çaba gösteriyor.

Karayolları 11. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu kar yağışı ve tipi sebebiyle yolun 35 günden bu yana kapalı olduğunu söyledi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle yolda çalışmalara ancak 4 gün önce başladıklarını ifade eden Çobanoğlu, “Yolun kapalı olduğu süreçte vatandaşlarımız Bitlis'in Hizan ilçesinden geçen karayolunu kullandılar. Vatandaşların Van'a ulaşımını kolaylaştırmak için 24 personelimiz 9 iş makinesiyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yolu 5 gün içinde açmayı hedefliyoruz” dedi.

HAVA SICAKLIKLARINDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Amasya, Tokat, Sinop ve İnebolu çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ile İç ve Doğu Anadolu'da yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

ÇIĞ UYARISI

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ile İç ve Doğu Anadolu'da yer yer sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KAR ERİMELERİ UYARISI

Hava sıcaklığında beklenen artış nedeni ile yerde kar örtüsü bulunan kuzey, iç ve doğu bölgeler ile yüksek kesimlerde kar erimeleri görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

AA/ANKA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2012 Cuma 16:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?