17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Orman alanına patates eken nineye 45 gün hapis

Sakarya’da 76 yaşında bir kadın orman arazisine patates ektiği gerekçesiyle uygulanan bir milyar 800 milyon liralık para cezasını ödeyemeyince 45 gün hapse mahkum edildi.

Yürümekte bile güçlük çeken Refiye Maya, İzmit Cezaevi’nde 27 gün kaldı.

Maya, şans eseri durumu öğrenen İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun parayı ödemesiyle özgürlüğüne kavuştu.

Orman arazisine patates ektiği için 45 gün hapis cezası

76 yaşındaki Rafiye Maya, Sakarya’nın Hendek İlçesi’ndeki tarlalarının hemen yanında bulunan orman arazisine patates ve lahana ektiği için, yani ‘orman kanuna muhalefet’ suçundan yargılandı.

Mahkeme, yaşlı kadını bir milyar 800 milyon lira para cezasına çarptırdı.

Parayı ödeyemeyen ve mal beyanında da bulunamayan Maya’nın cezası 45 gün hapis cezasına çevrildi. Maya, tutuklanarak İzmit Cezaevi’ne gönderildi.

Belediye Başkanı kurtardı

Refiye Maya’nın başına gelenler, İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun cezaevine yaptığı ziyaret sırasında ortaya çıktı.
Yaşlı kadın, kendisine ‘sen niye burdasın’ diye soran Karaosmanoğlu’na tüm hikayeyi anlattı.

Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, bir milyar 800 milyon liralık para cezasını ödeyerek yaşlı kadının serbest kalmasını sağladı.

27 gün hapiste kaldı

27 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Refiye Maya’yı cezaevi kapısında oğlu karşıladı. Yıllardır aynı yere patates ektiğini söyleyen maya, ‘suç olduğunu bilmiyordum’ dedi.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2004 Pazar 01:32:50
Güncelleme :4 Temmuz 2004 Pazar 01:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?