20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Ormanlara su havuzları yapılıyor

Antalya Orman Bölge Müdürlüğünce, deniz, göl, baraj, gölet ve ırmaklara uzak ormanlık alanlara, yangınlarda kullanılmak üzere büyük su havuzları inşa ediliyor.

Antalya Orman Bölge Müdür Vekili Recep Kaşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman yangınlarıyla mücadelede en etkili yöntemlerin helikopterler ve arazöz kullanımı olduğunu belirterek, bu araçların su aldığı deniz ve yapay su havuzlarının yangın bölgesine uzak olmasının ise çalışmalarda zaman kaybı yarattığını bildirdi.

Kaşan, helikopter ve arozözlerin su alıp, bölgeye taşıma sırasında ortaya çıkan zaman kaybı ve verim düşüklüğüne çözüm amacıyla Antalya Orman Bölge Müdürlüğünce, deniz, göl, baraj, gölet ve ırmaklara uzak ormanlık alanlara, yangınlarda kullanılmak üzere büyük su havuzları inşa edilmeye başlandığını bildirdi.
Belirlenen ormanlık alanlarda geoplast denilen malzemeyle kaplı olarak yapımına başlanan büyük su havuzlarının bin ve bin 200 ton su kapasitesine sahip olacağını dile getiren Kaşan, havuzların tamamlanmasıyla birlikte yangın söndürme çalışmalarında zaman kaybının önleneceğini vurguladı.

Su havuzlarının, hava ve kara araçlarınca yangın bölgesine atılan su miktarını da arttıracağını belirten Kaşan, yapılan bu çalışmalarla da orman yangınlarıyla mücadelede daha fazla başarı elde edileceğini kaydetti.

Recep Kaşan, doğal su kaynaklarına uzak olan ormanlık alanlara yapılacak su havuzlarının orman köylülerinin kullanımına da açık olacağını belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 17:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?