22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Oscarlı yönetmenden NKP'ye destek

Nükleer santral kurulması kararlaştırılan Sinop'ta, 53 sivil toplum örgütünün birlikteliğinde oluşturulan Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) tarafından Çernobil faciasının 21. yıldönümü nedeniyle film ve slayt-sunum gösterimi yapıldı. 

Sinop Eğitim Araçları Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, "Çernobil Kalbi" adlı filmin yönetmeni Oscar ödüllü Maryann De Leo ile birlikte çalıştığı Christeophe Bisson ve Heinnrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Bürosu yöneticisi Ulrike Dufner konuşmacı olarak katıldı. Programda konuşan Oscarlı film yönetmen Maryann De Leo, Sinop'ta kurulması kararlaştırılan nükleer santral konusunda oluşan karşı tavrı desteklediğini söyledi. Daha sonra Çernobil faciasının çevre ve canlılar üzerindeki etkilerinin anlatıldığı "Çernobil Kalbi" adlı film gösterildi. Film bittikten sonra yönetmen Maryann De Leo'yu salonda bulunan vatandaşlar uzun süre ayakta alkışladı. 

NKP adına konuşan Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz ise 1986 yılında Çernobil felaketiyle birlikte, Türkiye'ye ulaşan radyasyon bulutlarının canlılar üzerinde olumsuz etkilerinin bariz olarak görüldüğünü ve kanser vakalarının artış gösterdiğini iddia etti. Hale Oğuz, program bitiminde Oscar ödüllü yönetmen Maryann De Leo'ya Sinop kotrası hediye etti.
iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 18:54:50
Güncelleme :25 Nisan 2007 Çarşamba 19:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?