20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Osman Öcalan fırıncı oldu

Terör örgütü PKK'dan ayrıldıktan sonra, ayrı örgüt kuran daha sonra buradan da ayrılan, bölücü başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, Kuzey Irak’ta Süleymaniye ile Erbil kentleri arasındaki Koysancak'ta fırıncı oldu. Osman Öcalan, tüm savaşlara karşı olduğunu söylerken, “Kişisel siyaset yapıyorum. Hiç bir örgütle ilgim yok'' dedi.

Terör örgütü PKK'da yıllarca faaliyet gösterdikten sonra 2006 yılında bir grup örgüt yöneticisiyle birlikte ayrılarak ‘Kürdistan Yurtsever Demokrat Partisi'ni (PWD) kurduktan sonra daha sonra bu örgütle de yollarını ayıran Osman Öcalan, Kuzey Irak'taki Süleymaniye kentine bağlı Koysancak İlçesi'ne yerleşti.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin kontrolünde Koysancak'ta açtığı ‘Ekmek fabrikasında' 15 işçi çalıştıran Öcalan, DHA muhabiri görüştü. Aralarında peşmerge birimlerinin de bulunduğu bölgedeki Kürt yönetime bağlı kuruluşlara ve satış noktalarına kamyonetlerle günde 7-10 bin etmek ulaştıran Osman Öcalan, hiçbir örgüt ile ilişkisinin kalmadığını, sadece kişisel siyaset yaptığını savundu. Öcalan, şöyle dedi:

“Örgütlerden ayrılabilirim. Ama davamdan asla ayrılmam. 28 yıldır Türkiye'den ayrıyım. Köyümü ve halkımı çok özledim. Burada kimseyle sorunum yok. Sık sık Süleymaniye, Duhok ve Erbil'de dolaşıyorum. Mütevazı bir yaşamım var.'' Osman Öcalan, DTP'nin son kongresinde genel başkan düzeyinde yapılan değişikliğin gereksiz olduğuna değinerek, “Ahmet Türk'ün genel başkanlığındaki DTP daha başarılı olurdu. Meclis'te DTP'ye yönelik siyasi linç girişimleri hoş tutum değil. Kürt milletvekillerinin parlementoda olması bir kültür zenginliğidir. Önümüzdeki yerel seçimlerde DTP Diyarbakır, Batman ve Hakkari'yi kolay kaptırmaz. Buralar DTP'nin birer kalesidir. AKP, Kürt sorununda samimi değil. Sınır ötesi operasyonlar DTP'ye eksi değil, artı kazandırıyor.''

SINIR ÖTESİ OPERASYONDA SONUÇ ALINMAZ

Olası sınır ötesi operasyon hazırlıklarına değinen Osman Öcalan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geçmişte çok sayıda sınır ötesi operasyon yapıldığını hatırlatırken, şu iddialarda bulundu:

“O operasyonların hiç birinde sonuç alınmamıştı. Son operasyonlarda da sonuç alınmaz. Baharla birlikte kara operasyon söz konusu. Bunda ne olur bilemem. Ama geçmişte yapılan onlarca hareketten de beklenen sonuç alınmamıştı. Çözüm savaşta değil, artık barıştadır. Bu anlamda ayrım yapmaksızın tüm savaşlara karşıyım. AKP, iki dönemdir iktidarda. Kürt sorunun çözümünü gerçekleştiremediği gibi sorunu daha da krize soktu. Bu sorunu türban tartışmalarıyla kapatmaya çalıştıysa da bu sorun halen çözüm bekliyor.''

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 16:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?