19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

'ÖSS sistemi bu yıl değişmez'

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, ÖSS sistemiyle ilgili bu ders yılında herhangi bir değişikliğin söz konusu olamayacağını belirterek “Süreç başlamıştır. Öğrencilerin yeni bir sınav sistemiyle karşılaşmaları düşünülemez, düşünülmemelidir de” dedi.

Teziç Avrupa Birliği’ne en hazır kesimlerden birinin üniversiteler olduğunu söyledi. Teziç, Türkiye’deki birçok üniversitenin hem Avrupa hem de ABD’deki ünivesitelerle gerek öğrenci,gerekse öğretim üyesi değişim programları yaptıklarını anlattı. Hazır olmayan kurumların zaten bu değişim programlarına katılamayacağını söyleyen Teziç, şunları kaydetti:

"AB’ye en hazır kesimlerden birinin üniversiteler olduğundan şüphe yok. Üniversiteler, toplumun en yetişmiş elemanlarının bulunduğu, değişikliklerde en kolay uyumu sağlayabilecek kurumlardır. Ama ‘hazır’ sözcüğü durağan bir sözcük de değildir. Üniversiteler her zaman hazır olmak zorunda. O nedenle ölçme-değerlendirme bizim bugün gündemimizde en çok tartıştığımız konuların başında yer alıyor.”

ÖSS sistemine de değinen YÖK Başkanı Teziç, “ÖSS sistemiyle ilgili bu ders yılında herhangi bir değişiklik söz konusu olamaz, süreç başlamıştır. Öğrencilerin yeni bir sınav sistemiyle karşılaşmaları düşünülemez, düşünülmemelidir de. Bir tedirginlik yaratılacak açıklamayı bu aşamada kimse yapmamalı.

Sonrasında ise hiçbir şey durağan değildir. Herşey değişir, gelişir. Eğitim-öğretim dinamik bir alandır. Buralarda yeri geldikçe akademik değerlendirmeler neyi gerektiriyorsa, ne sonuçlar doğruyorsa onlar ortaya konur. Bizim bir şeye ‘değişmez’ yönünde mutlak bir bakışımız olamaz. Ama bunları inceleyerek sonuçlara varırız biz. Biz kendimizi hep değerlendiriyoruz. Sınavları, soru biçimini değerlendiriyoruz. Bizim laboratuvarımızda o tahliller yapılıyor.” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 14:58:38
Güncelleme :28 Aralık 2004 Salı 11:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?