26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

'Ötanaziden vazgeç' çağrısı

Çalışma Bakanlığı yetkilileri, İsviçre’deki bir kliniğin ötanazi istemini kabul ettiği felçli Tuğrul Cankurt’u arayıp özürlülerin yaşamını kolaylaştırmak için çalışma başlatıldığını söyleyerek, Cankurt’u ötanaziden vazgeçirmeye çalıştı.

4 BUÇUK yıl önce trafik kazası geçirdiğini, o günden bu yana insani hiçbir şey yapamadığını söyleyen resim öğretmeni Tuğrul Cankurt, 29 Mart’ta oy kullanmak için çuval gibi taşındığını söyledi. Durumunu basından takip eden Bakanlık yetkililerinin kendisini aradığını anlatan Cankurt, "Engellilerin yaşamını kolaylaştıracak bir çalışma başlattıklarını söylediler. Bu beni az da olsa sevindirdi. Çünkü ötanaziye gitmeden önce en azından, bu ülkedeki engellilere faydam dokunsun istiyorum" dedi.

Cankurt, şunları söyledi: "Bu hafta engelliler haftası. Ben de 2004’ten bu yana boynumun altını kullanamayan bir engelliyim. Tam 1714 gündür bu haldeyim. Kazadan, kurtulduktan sonra 17 bin bardak su içmişim. Düşünün, bunları hep bir başkasından istemişim. Şu anda hayatımı anlatan bir film hazırlanıydr. Filmi görmem önemli değil. Önemli olan engellilerin neler yaşadığının anlatılması ve çareler bulunması."

Meltem Özgenç - Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 15:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?