16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Otogar ve havaalanları tıklım tıklım

Bayramı dolayısıyla otogar ve havaalanları memleketine gitmek isteyen vatandaşların akınına uğradı. Terminallerde uzun bilet kuyrukları oluştu.


Her biri farklı gelenekleri barındıran bayram hazırlıkları, yurdun dört bir yanında sürüyor. Kavuşmanın, birlik ve beraberliğin simgesi olan bayram için yapılan hazırlıklar, yurtta farklı bir heyecan oluşturdu. Bayrama özel yemeklerin hazırlandığı evlerde tatlı bir telaş hakim. Alışverişe büyük bir canlılık katan bayram hazırlığı, esnafın da yüzünü güldürdü; kurulan pazarlarda ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar, bayram özel indirimlerinden de yararlanma fırsatı buluyor.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Yurtta bayramın huzurlu bir şekilde kutlanabilmesi için valilik ve belediyeler de gerekli önlemleri alıyor. Mezarlık ve camiler temizleniyor, ulaşımın rahat sağlanabilmesi için ek önlemler alınıyor. Esnaf, bayram öncesi alışveriş yoğunluğunu değerlendirmeye çalışıyor. Bu arada, alışverişin yoğunlaşması nedeniyle belediyeler de denetimlerini artırdı. Yetkililer, tedbirlerin etkili olabilmesi için vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini ifade ettiler.

AA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 05:12:30
Güncelleme :11 Ekim 2007 Perşembe 05:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?