22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Otoyolda tehlikeli kumar

Osmaniye'de, kendi dizayn ettikleri motosikletlerle otobanda yarış yapan gençler, hayatlarını hiçe sayıyor. 

Osmaniye-Gaziantep arasındaki otobana gizlice tel örgüleri aşarak giren motosikletli gençler, otobanda yarış yapıyor. Yarış esnasında hiçbir koruyucu elbise ya da kask kullanmayan gençler, motosiklet üzerinde yaptıkları akrobatik hareketlerle adeta ölüme meydan okuyor. 

Otobanda seyreden kamyon, TIR ve diğer araçlara aldırmayan motosikletli gençler, her an ölümle burun buruna geliyor. Otobandaki gençlerin yarışı, otoyol polisinin gelmesiyle sona eriyor. Polisin geldiğini gören gençler, geldikleri yoldan kaçarak uzaklaşıyor. 

Yarış sonrası kazanan genç, ortaya konulan parayı alırken, gençler bunun vazgeçilmez bir hobi ve eğlence olduğunu söylüyor. Motosikletleri özel olarak kendilerinin dizayn ettiğini belirten gençler, motosikletlerin yarış esnasında saatte 100 kilometre hızın üzerine çıkabildiğini belirtiyor. 

Yarış esnasında yaptıkları hareketlerin basit gibi görünmesine rağmen, bugüne kadar birçok kez kaza yaptıklarını anlatan gençler, bu kazalarda bazen kol ve bacak kırılmalarıyla karşılaştıklarını söylüyor. Bu tür yarışlardan asla vazgeçemeyeceklerini anlatan hız tutkunu gençler, yetkililerden yarış için kendilerine pist yapmalarını istiyor.
İha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 13:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NECATİ IP: 88.229.37.xxx Tarih : 27.12.2007 10:30:54

İlk gördügümde çok saskınlıkla izledim sanki motosikleti ben kullanıyormus derecede korktum.Ben türk geçligine herzaman tasviyelerde bulunmusumdur.ama kanlarının hızlı oldugu dönemlerde genclerimize sahip çıkılmasınıda yine yetkililerden bekliyorum.gencler spor oldugunu söylüyorlar ve istekleri var.bu bir sporsa ve sorunu çözmek yine yetkililere kalıyor.bu yarışların güvenli sırtlar ve denetim altında yapılması bence daha iyi olur.