19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Öz oğlunu ihbar etti

Aydın'ın Germencik İlçesi’ne bağlı Hıdırbeyli Kasabası’nda oturan Muş nüfusuna kayıtlı B.Ö. 24 Kasım günü evden ayrılarak bir daha geri dönmedi. Evden ayrıldıktan sonra annesini arayan B.Ö. terör örgütü PKK’nın dağ kadrosuna gönderileceğini ve bir daha geri dönmeyeceğini belirterek annesi ile vedalaştı.

Bunun üzerinde eşinden olayı öğrenen baba 45 yaşındaki R.Ö. güvenlik güçlerine giderek olayı ihbar etti. Olay üzerine çalışma başlatan polis ve jandarma B.Ö.’nün aynı zamanda Özgür Halkın Dergisi İzmir Temsicisi 28 yaşındaki bayan S.E.’nin yanında olduğunu tespit etti.İlk yapılan sorgulamada bayan S.E. terör örgütü PKK’nın dağ kadrosuna gönderilecek olan B.Ö.’nün yanında olmadığını söyledi. Cumhuriyet Savcılığı’nın izni ile yapılan baskında bayan S.E. ile B.Ö. aynı evde yakalandı.

Gözaltına alınan her iki kişi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme terör örgütü PKK’ya adem yetiştirmeye çalışan S.E.’nin tutuklu yargılanmasına karar verirken, dağ kadrosuna gönderilecek olan B.Ö. de Aydın’ın Germencik ilçesine getirilerek ailesine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 10:24:34
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 10:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?