27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Paranın saadet getirmediği doğrulandı

Avrupa Birliği’nin en güçlü ekonomisine sahip ülkesinde yaşayan Almanlar mali rahatlığa rağmen Avrupa’nın en karamsar, en mutsuz halkı. En neşeli, en iyimserler ise İspanyollar ve İngilizler. 

‘Paranın saadet getirmediği’, Avrupa ülkelerinde yapılan bir araştırmayla doğrulandı.

İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya ve Polonya’da yapılan bir araştırma Avrupalıların hayata ve geleceğe bakışlarına dair ilginç bir gerçeği ortaya koydu.

Avrupa Birliği sürecine öncülük eden bu ülkeler Avrupa’nın en fazla göç alan ülkeleri arasında da yer alıyor. Ama görünen o ki ekonomik refah, bu ülkelerde yaşayan halkları mutlu etmeye yetmiyor.

ALMANLAR AVRUPA’NIN EN KARAMSAR HALKI SEÇİLDİ
Emnid araştırma şirketinin bu ülkelerde 50 yaşın üzerindekiler arasında yaptığı kamuoyu araştırmasına göre Avrupa’nın en karamsar halkı Almanlar. Araştırma sonuçlarına göre yüzde 73’ünün aktif bir seks yaşamı, yeterli paraları ve dostları var. Ama Almanların üçte ikisi yine de geleceklerinin kötü olacağını düşünüyor.

Alman Bild gazetesi de sonuçları, “her zaman şüphelendiğimiz bir şey bu araştırmayla doğrulandı, Almanlar karamsarlıkta dünya şampiyonu” başlığıyla duyurdu.

EN NEŞELİ VE İYİMSER İSPANYOL VE İNGİLİZLER
Aynı araştırmaya göre Avrupanın en neşeli ve en iyimser halkları ise İspanyollar ve İngilizler.

İngilizlerin araştırmaya katılan halklar arasında yüzde 28’lik bir oranla en az egzersiz yapan halk olduğu belirlendi. Ancak geleceğe dair en az endişe taşıyanlar da yine onlar oldu.

NTV
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 14:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?