20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Parlamentoda cadı affı gündemde!

İskoçya'da cadılık ve büyücülük suçlarından sonuncusu 1944'de hüküm giyen binlerce kişinin affedilmesi için parlamentoya iki toplu başvuru yapıldı.

İskoç parlamentosuna bu konuda toplu dilekçe verenlerden "Full Moon Investigation" adlı kuruluş, yüzde 85'i kadın 4 binden fazla insanın cadılık ve büyücülük suçuyla hüküm giydiğini belirterek, hepsinin affını istedi.

Bir diğer toplu dilekçede de, 1735'te yürürlüğe giren ve 1951 kaldırılan yasa uyarınca, başta 1944'te cadılıktan hüküm giyen son İskoç olan ve 1956'da ölen Helen Duncan olmak üzere tüm ölmüş cadılık ve büyücülük suçu hükümlüsünün affedilmesi talep edildi.

Cezaevinde 9 ay geçiren ve İskoçya'nın en ünlü medyumu olarak kabul edilen Helen Duncan, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir geminin battığından bahseden bir denizcinin ruhuyla konuştuğunu açıklamış, ordu askerlerin moralini yüksek tutmak için geminin battığını uzunca bir süre duyurmamıştı.

Full Moon kuruluşundan Andrea Byrne, o dönemde lokman hekimler, akupunkturcular, kadın medyumlar veya aktarların hep büyücülükle ve cadılıkla suçlandıklarını belirterek, bu masum insanların adlarının temizlenmesi gerektiğini söyledi.

...
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 12:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?