15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Parmak bebeğe küvezde doğum günü

Çanakkale'de 3 ay önce 700 gram olarak dünyaya gelen parmak bebeği yaşatmayı başaran doktorlar, bebeğin gerçekten doğması gereken 9 ay 10. günde kuvözde pastalı doğum günü kutlaması yaptı. 

Çanakkale Devlet Hastanesi Bahattin ve Huriye Demircioğlu ek binasında yaklaşık 3 ay önce 6.5 aylık olarak doğan ve ismi "Sevda" konulan 700 gram ağırlığındaki parmak bebeği yaşatmak için ellerinden gelen çabayı gösteren doktorlar, bu süre içinde bebeği 1 kilo 700 grama ulaştırmayı başardı. Sevda bebeğin normalde 9 ay 10 günde doğması gerektiğini belirten Çanakkale Devlet Hastanesi Bahattin ve Huriye Demircioğlu Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Semra Uğurgelen, "Biga ilçesine bağlı Aksaz köyünden bir ailenin erken doğum sonrası doğan prematüre bebeklerini yaşatmak büyük çaba sarf ettik. 3 aydır zorlu bir mücadelenin ardından 'Sevda' bebeğin de buna direnmesiyle 700 gramlık bebeğimiz 1 kilo 700 grama ulaştı. Aslında bebeğimizin 9 ay 10 gün olarak bugün doğması gerekiyordu. Çeşitli sebeplerden dolayı 3 ay önce dünyaya gelen bebeğimize bizler de gerçekten doğması gereken gün olan 9 ay 10. gününde doğum günü düzenlemeyi düşündük. Belki de Türkiye'de ve dünyada ilk kez kuvözde ve gerçekten doğması gereken bir günde doğum günü kutlaması yapıyoruz. Çok mutluyuz" dedi. 

Yeni doğan ünitesindeki kuvözünde 3 aydan bu yana yaşam mücadelesi veren ve bu süre içinde 700 gramdan 1 kilo 700 grama ulaşan "Sevda" bebeği özenle giydiren hemşireler, daha sonra kuvözü balonlarla süsledi. Uzun süren bakımın ardından ise minik bebeği kutlamanın yapılacağı odaya getiren hemşireler, Doktor Semra Uğurgelen, bebeğin annesi Pınar Göncü, Devlet Hastanesi Başhekimi Kenan Eliuz ve diğer personelle birlikte pastanın mumunu yakıp alkışlarla bu anı kutladı. 

Bebeğin annesi Pınar Göncü, daha önce de bir kez düşük yapması sebebiyle bebeğinin yaşamadığını belirterek, "6.5 aylık doğan bu bebeğimin yaşamasında doktorumuzla hastane personelimizin çok büyük emeği var. Onlara teşekkür ediyorum" dedi. 

Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Kenan Eliuz ise yeni doğan ünitesinde 3 aydır yaşam mücadelesi veren "Sevda" bebeğin bu mücadeleyi kazanmasının sevincini yaşadıklarını belirterek, "İlk kez kuvözde ve gerçekten doğacağı günde yapılan bir doğum gününe şahit oluyorum. Çok ilginç" diye konuştu. 

Pastanın kesilmesinin ardından ise minik bebek kuvözle yeniden yeni doğan ünitesine götürüldü. Bebeğin bir süre daha yeni doğan ünitesinde kalacağı ve ardından ise normal servise çıkarılabileceği belirtildi. 





























İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 11:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?