16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Pavyonlar da AB'ye hazırlanıyor

İzmir'de bar ve pavyon sahipleri AB sürecinde imaj değiştirmek için bir araya gelip neler yapacaklar?

Bar, pavyon, birahane sahipleri ''Bakırçay Eğlence Sektörü Kültür ve Dayanışma Derneği'' adı altında İzmir'in Aliağa ilçesinde 2007 yılının Mart ayında örgütlenerek işyerlerini ''saygın aile'' ortamına kavuşturmak için tüzük hazırladı

Bakırçay Eğlence Sektörü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Celal Dişli, İzmir ve ilçelerindeki eğlence mekanlarına çeki düzen vermeyi amaçladıklarını söyledi. 16 yıldır bar işlettiğini belirten Dişli, çalıştırdıkları işletmelerin aile yeri olabilmesi ve Avrupa standartlarına ulaşması için çalıştıklarını ifade etti.

Bar, pavyon ve birahane sahibi 17 kişinin bir araya gelerek Bakırçay Eğlence Sektörü Kültür ve Dayanışma Derneği kurduğunu kaydeden Dişli, ''İzmir ve çevresinde 30 bin kişi bu işten ekmek yiyor. Çocuklarımıza ve çevremize işimizi anlatırken zorlanıyoruz. İnsanların bize esnaf gözüyle bakmasını istiyoruz'' diye konuştu.

KADINLARIN KIYAFETİNE DÜZENLEME

Dernek üye sayısının kısa sürede 30'a ulaştığını söyleyen Celal Dişli, işletme sahipleriyle yüz yüze görüşerek derneğe davet ettiklerini belirtti.

Hazırladıkları tüzükte, kadınların kıyafetine de düzenleme getirilmesi konusunda maddeler bulunduğunu belirten Celal Dişli, şunları kaydetti:
''Amacımız, öncelikle insanların eğlence mekanlarına bakış açısını değiştirmek ve her vatandaşın eğlence sektöründen faydalanabilmesini sağlamaktır. Bu nedenle, eğlence yerlerinde çalışan bayan garsonların amacının dışında çalıştırılmamasını sağlamak için tüzüğümüze madde koyduk. Ayrıca, eğlence yerlerinde çalışan bayan elemanların toplumun genel ahlak kurallarını bozmayacak şekilde giyinmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarda bulunacağız. Tüzüğümüzde bu maddeleri ayrıntılı olarak açıklıyoruz.''

RESMİ KURUMLARDAN DESTEK TALEBİ

Dişli, dernek amacı ve tüzüğü nedeniyle tehditler aldığını, ancak tehditlerin onları korkutmadığını, eğlence mekanlarını ''mafya'' görünümünden çıkarmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürünü de ziyaret edeceklerini kaydeden Celal Dişli, şunları söyledi:

''Çalışma saatlerine getirilecek kısıtlamadan işletme girişlerine yerleştirilecek arama cihazlarına kadar pek çok düzenleme gerekiyor ve bu konuda resmi kurumlardan destek istiyoruz.''

AA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 11:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?