19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Pes etmedi, kazandı!

Kene ısırmasının ardından kırım kongo kanamalı ateşi (KKKA), hastalığı nedeniyle 67 gün yoğun bakımda ölümle pençeleşen 39 yaşındaki Ayşena Kaçar, hayata dönmeyi başardı.

Burdur’un Bucak ilçesinde 1 Haziran’da kene tarafından ısırılan ve KKKA teşhisi konulan iki çocuk annesi Ayşena Kaçar, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Hastanenin Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu ile Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın’ın yönetimindeki ekip tarafından tedavi edilen Kaçar’ın durumu çok ağırdı.

Kaçar, iki ay boyunca suni solunum cihazına bağlı kaldı ve bu süre zarfında ciddi kanamalar yaşadı. Doktorların verdiği bilgiye göre akciğer ve böbrek yetmezliği geçirdi, en az 10 kez ölümle burun buruna geldi.

‘En ağır seyreden türüydü’

Ancak iki ayın ardından mücadelesinden galip çıktı. Şu an yemek yiyen ve normal servise çıkarılan Kaçar’ın doktorlarından, araştırma görevlisi Ulaş Karademir , Ayşena Kaçar’ın Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne geldiğinde tüm testlerinin yapıldığını ve KKKA hastalığı teşhisi konulduğunu belirtti.

Karademir, “Hastamızınki, en ağır seyreden hastalık türüydü. Tüm sistemleriyle ilgili çoklu organ yetersizliğine girdi. Ama bu durumdan çıkıp aramıza dönmesi hepimizi çok sevindirdi” diye konuştu.

Radikal
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 17:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?