18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Peynirli sandviçte Hz. Meryem sureti

Açık artırma sitesi eBay’de geçen hafta satışa sunulan ve Hz. Meryem’in suretinin bulunduğu iddia edilen 10 yıllık peynirli sandviç tartışma yarattı.

CNN’in haberine göre, Diana Duyser isimli bir takı tasarımcısı tarafından açık artırmaya konan peynirli sandviç, Hz. Meryem’in görüntüsünü taşıdığını söyleyenler kadar buna karşı çıkanların tartışmalarına neden oldu.

eBay, satış siyasetine aykırı olduğu gerekçesiyle peynirli sandviçi pazar günü açık artırmadan kaldırıncaya kadar, 100 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Sandviçin açık artırmadaki fiyatı bu sırada 22 bin dolara kadar yükseldi.

Rakipleri de var

Hz. Meryem’in suretini taşıdığı söylenen peynirli sandviçle alay edenler de eBay’e medyatik ikiz Mary-Kate ve Ashley Olsen’in cikletle yapılmış görüntülerini koydular.

Bu arada, Hz. Meryem suretli peynirli sandviçi açık artırmadan pazar günü kaldıran eBay, dün yeniden satışa izin verdi. Hazreti Meryem görüntülü sandviç ikinci açık artırmada 16 bin dolara kadar yükseldi. Açık artırma pazartesi sona erecek.

Isırık aldı, korktu

Sandviçin sahibi 52 yaşındaki Duyser, 10 yıl önce sandviçi yaptıktan sonra bir ısırık aldığını, ancak sandviçteki sureti görünce korktuğunu anlatıyor.

Sandviçi pamuklarla dolu plastik bir kutuda saklayan Duyser, önceleri korktuğu bu görüntünün daha sonra ’eşsiz bir şey’ olduğunu düşünmeye başladığını ve bunu da dünyayla paylaşmak için en iyi yerin eBay olduğunu söylüyor.

cnn türk
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 12:10:07
Güncelleme :19 Kasım 2004 Cuma 17:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?