19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Piyasaları 'aşk ateşi' sardı

İki gönül bir olunca piyasalar bayram ediyor

Oteller ve alışveriş merkezleri başta olmak üzere, birçok sektör piyasanın 'aşkın ateşi'yle ısınmasını bekliyor. Firmalar, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel kampanyalarla satışları artırmak istiyor.

Kriz nedeniyle yavaşlayan satışları canlandırmak için bayram ve yılbaşında sıkı kampanyalara sarılan firmalar, şimdi de "sevgililer"e umut bağladı. 14 Şubat Sevgililer Günü için çiçekçiden turizmciye, altıncıdan hazırgiyimciye kadar birçok firma indirim ve kampanya yarışına girdi. Sevgililer Günü için kampanya yapanlar arasında yabancı dil kursları bile var.
2007'de sadece kredi kartıyla 420 milyon TL harcama yapılan Sevgililer Günü'nün bu yıl cumartesi gününe gelmesinin alışveriş merkezleri ve oteller için büyük bir avantaj olduğunu belirten Mövenpick Otel Türkiye Pazarlama Müdürü Buket Oğuz, "Sevgililer Günü'ne özel konaklama ve yemek paketi de hazırladık. Toplamda 249 odamız var. Yüzde 60'ı rezerve edildi. Son gün yüzde 90 doluluk bekliyoruz" dedi.
Günlük ortalama 60 bin ziyaretçi aldıklarını kaydeden Capacity Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Tarkan Yurdaay ise bu rakamı düzenledikleri etkinliklerle 100 bine çıkaracaklarını belirtiyor.

Otel ve AVM'ler dolacak
Krize rağmen Sevgililer Günü'ne özel paket programlar hazırlayan oteller, 14 Şubat'ta yüzde 90 doluluk bekliyor. Mövenpick Otel Türkiye Pazarlama Müdürü Buket Oğuz, 150 kişilik restoranlarında tam kapasiteyle çalışacaklarını belirterek "Şimdiden restoranda 80 kişinin üzerine çıktık. Otelimizde de yüzde 90 doluluk oranı bekliyoruz" dedi.
72 kişilik restoranlarında ve 82 odalı otellerinde Sevgililer Günü dolayısıyla yüzde 85 doluluk hedeflediklerini belirten Sofa Otel Halkla İlişkiler Müdürü Yasemin Uygurmen ise "Özel konaklama paketleri hazırladık. Krizden dolayı da oda fiyatlarımızı revize ettik. Yüksek doluluk oranlarına ulaşmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Sevgililer Günü için alışveriş merkezleri (AVM) de etkinliklere ağırlık verdi. AVM'lerin şubatın ilk günlerinden itibaren Sevgililer Günü havasına girdiğini belirten Olivium Genel Müdürü Aytaç Özçiçek, "En güzel hayali yazan 5 çiftin hayalini gerçekleştireceğimiz bir kampanya düzenledik" dedi.

Gençlere özel altınlar
Sevgililer Günü'ne özel yüzde 50'ye yakın indirimler hazırlayan kuyumcular, satış beklentileri geçen yıla göre düşük olsa da 14 Şubat'tan oldukça umutlu. Adil Mücevher'in sahibi Adil Temizerler, "Sevgililer için özel 'Aşkın anahtarı' isimli koleksiyon hazırladık. Özellikle gençleri hedeflediğimiz için onların bütçesine uygun fiyatlar belirledik. Yüzde 50'yi aşan indirim ve uzun vadeli taksit yapıyoruz" dedi.
14 Şubat için "Aşkname" koleksiyonu hazırladıklarını söyleyen Altınbaş Pırlantadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serdar Nerezoğlu, "Hedefimiz gençler. Fiyatlarımız 400 liradan başlayıp 4 bin liraya kadar çıkıyor. Bu ay kriz kelimesini tüm bayilerimize yasaklattık. Bayi başına 40 ile 50 parça arasında ürün satmayı hedefliyoruz" dedi.
Sektörün en hareketli günlerini beklediklerini belirten Jival Pazarlama Müdürü Metehan Uyan ise, "İndirim kampanyamız var. Bu yıl özellikle tek taş yüzük ve kalpli ürünlere ağırlık verdik. 10 bin adede yakın satış bekliyoruz" diye konuştu.
Çiçekçilerin beklentisi ise kriz nedeniyle geçen yıla göre daha düşük. İnterflora Çiçekçiler Derneği Genel Sekreteri İsmail Başaran, "Geçen yıl 1000 adet civarı kırmızı gül satan çiçekçiler bu yıl yüzde 50 satış kaybı yaşayacak. Bu nedenle fiyatları çok artırmayacağız" dedi. Çiçeksepetiniz.com sahibi ve Siyah İnci Uluslararası Çiçekçilik Genel Müdürü Nebi Dağdelen de son güne umut bağladıklarını söyledi.


JAG Club
Ayakkabıya sevgili ismi yazıyor
Türkiye ve dünyada pek çok ünlü isme el yapımı ayakkabılar üreten JAG Club, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel bir uygulama başlattı. Firma "Baştan ayağa aşk" sloganı ile ayakkabıların üzerine sevgililerin isimleri ya da baş harfleri ayakkabıların üzerine işleniyor.


Koçak
Pırlantada yüzde 50 indirim
Koçak Pırlanta, Fatih Historia City AVM, Kurtköy Viaport Outlet, Ümraniye Optimum Outlet ve Pendik mağazalarında tüm pırlantalı ürünlerde yüzde 35, özel pırlantalı ürünlerde yüzde 50 indirim yapıyor. Kampanya 15 Şubat'a kadar devam edecek.

Holiday Inn
Özel SPA üyelik paketi hazırladı
Holiday Inn Istanbul Airport North, içerisinde yer alan dünyanın en ünlü SPA'larından bir olan Mandala SPA'da Sevgililer Günü'ne özel kampanya yaptı. Firma üyelik bedelini aylık KDV dahil 99 euro, yıllık ise 999 euro olarak belirledi. Mandala SPA'da 21 farklı teknikte masaj uygulanıyor.

World Card
Akşam yemeği hediye ediyor
Yapı Kredi Worldcard, 1-14 Şubat tarihleri arasında toplam 500 TL'lik alışveriş yapan müşterilerine, Sevgililer Günü'nde 100 TL değerinde akşam yemeği hediye ediyor. Worldcard sahiplerinin, alışveriş sliplerinde çıkacak kampanya kodunu "ASK" yazıp bir boşluk bırakarak Turkcell 4454'e kısa mesajla göndermesi gerekiyor.

Broderi Narin
Aşıklara 'kırmızı kampanya'
Broderi Narin, 14 Şubat Sevgililer Günü için, aşkın rengini öne çıkaran özel bir "kırmızı kampanyası" gerçekleştiriyor. Broderi Narin'in koleksiyonundaki kırmızı ve tonlarındaki tüm ürünler için, İstanbul Mahmutbey'deki Fabrika Satış Mağazası'nda yüzde 20 indirim uygulanıyor. Ayrıca, özel olarak üretilen kırmızı yastık, masa örtüsü, runner ve Amerikan servisleri de yüzde 20 indirimli.

Yeni Ford Fiesta
Üç çifte akşam yemeği daveti
Yeni Ford Fiesta, Sevgililer Günü'nde 3 çifte akşam yemeği kazanma şansı sunuyor. Sevgililerin, Beyoğlu Wanna Restaurant'da akşam yemeği şansı için www.fiestainlove.com sitesini ziyaret ederek anket doldurmaları gerekiyor. Testi 500. 1000. ve 1500. sırada dolduran 3 çiftler akşam yemeği kazanacak.

Ef Dil Okulu
Sevgiliye bedava İngilizce kursu
Ef Dil Okulu, ingilizcede Sevgililer Günü fırsatı sunuyor. 14 Şubat'a kadar grup içi genel İngilizce programlarına kayıt yaptıran herkese seçtiği programın aynısını hediye eden kurs, "2 yerine 1 öde" seçeneği başlattı. Bu kapsamda sevgilisi veya arkadaşıyla gelip 20 kişinin başvurduğu kursta kayıt ücreti ise 3 bin lira.

Oteller ve alışveriş merkezleri başta olmak üzere, birçok sektör piyasanın 'aşkın ateşi'yle ısınmasını bekliyor...

 

Referans
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 04:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?