20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Plajda akıl almaz ölüm!

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde denizde yüzdükten sonra plajdaki duş almak için fıskiyenin altına giren ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki Mert Gültekin, sudaki elektrik akımına kapılarak can verdi.

Duş suyunda elektriğin, kaçak yapan yakındaki bir kablodan geçtiği sanılıyor.

Olay saat 12.00 sıralarında Konyaaltı 5 No’lu plajın duş bölümünde meydana geldi. Çorum’da İsmail Kakaç İlköğretim Okul 8’inci sınıfında öğrenim gören Mert Gültekin, önceki gün tatil için Antalya’nın Ahatlı Mahallesi’ndeki amcasının yanına geldi.

Yengesi ve yeğenleri ile bugün serinlemek için plaja gelen Mert Gültekin, öğle yemeği için grubun eve gitmek istemesi üzerine denizden çıkıp duşlara yöneldi. Mert Gültekin, duşun altına girer girmez çırpınmaya başladı. Çevreden yetişenlerin plastik sandalyeyle vurarak vanayı kapatması ile Mert’in çırpınması son bulurken, olay yerine çağırılan sağlık görevlileri hemen müdahale etti. Can çekişen Mert Gültekin’i, sağlık ekiplerinin kalp masajı hayata döndürmeye yetmedi. Olay yerinde ölen Gültekin’in cenazesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

4 KİŞİYİ DAHA ELEKTRİK ÇARPMIŞ

Kazanın görgü tanıklarından Demet Çınar, Mert Gültekin’in akrabalarının önünde duşa geldiğini, duşa girdiği anda çırpınmaya başladığını söyledi. Sağlık görevlilerinin uzun süre kalp masajı yaptığını, ancak Mert’i hayata döndüremediğini söyleyen Çınar, "Ben zaman zaman duşların yanına geliyordum. Burada 4 kişinin daha ’elektrik çarpıyor’ diye duşlardan şikayetçi olduğunu duymuştum" diye konuştu.

TEDAŞ GÖREVLİLERİ İNCELEME YAPTI

Mert Gültekin’in can verdiği olay yerine gelen TEDAŞ görevlileri, duşlara gelen elektrik akımının kaynağını bulmak için çalışma başlattı. Duş bölümünün altından geçen kabloları inceleyen görevlilerin çalışması boyunca sahildekilerin duşları kullanmasına izin verilmedi. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Posta
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2011 Cumartesi 10:54:52
Güncelleme :13 Temmuz 2011 Çarşamba 13:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?