22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Polis binasına özel güvenlik

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de emniyet müdürlüğü binalarının koruması için bir güvenlik firması ile anlaşma imzalandı. 

Budapeşte Emniyet Müdürlüğü sözcü yardımcısı Angela Szentendrei, açıklamasında, Budapeşte'de 35 binalarının olduğunu, bu binaların iç ve dış korumasını, açtıkları ihaleyi kazanan Real-Ved isimli güvenlik firmasının yapacağını söyledi.

Szentendrei, bir yıllık koruma hizmeti karşılığında güvenlik firmasına yaklaşık 190 milyon forint (1 milyon dolar) ödeyeceklerini açıkladı.

Macar basını, ihaleyi kazanan firmanın sahibinin, 1992-1996 yılları arasındaki Budapeşte Emniyet Müdürü Janos Bodrocska olduğuna dikkat çekiyor.

Muhalefet partileri ise konuyla ilgili olarak, son bir yılda yaşanan polis skandalları nedeniyle halkın gözünde güvenilirliğini yitiren polisin kendisini koruyamaz hale geldiği ve polis amirlerinin kendi polislerine değil de sivil bir güvenlik firması çalışanlarına güvenmesinin düşündürücü olduğu yorumlarında bulunuyor.

Geçen yılın sonunda emniyet genel müdürlüğü ve Budapeşte emniyet müdürlüğü binası kimliği henüz tespit edilemeyen kişiler tarafından Kalaşnikof silahlarla taranmıştı.


aa
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 16:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?