22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Polise gelen ilginç ihbarlar

Bursa Emniyet Müdürlüğünün, dakikada yaklaşık 80-90 ihbarın yapıldığı, “155 Polis İmdat” hattında görevli polis memurları, bir yandan kentin asayişinin nabzını tutmaya çalışırken, diğer yandan vatandaşlardan gelen ilginç şikayet ve taleplerle karşılaşıyor.

Komşusunun balkonda halı yıkamasından şikayetçi olanlardan, okuldan kaçmak için bomba ihbarında bulunana kadar bir çok kişi polisi arıyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün Fomara Caddesi'ndeki merkez binasının 6. katında bulunan Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'ne bağlı haber merkezinde çalışanlar, 24 saat boyunca 3 vardiya halinde görev yapıyor.

Kent merkezinde meydana gelen olaylarda polis ekiplerini yönlendiren “155 Polis İmdat” hattı görevlileri, ayrıca vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetleri de büyük titizlikle değerlendiriyor.

Polis memurları, bir yandan kentin asayişinin nabzını tutmaya çalışırken, diğer yandan vatandaşlardan gelen ilginç şikayet ve taleplerle karşılaşıyor.

“GEÇEN YIL 22 BİN 108 ASILSIZ İHBAR GELDİ”

Muhabere Elektronik Şube Müdürü Adil Yıldız, yaptığı açıklamada, telefon ve telsiz görüşmelerinin yoğun olduğu “155 Polis İmdat” hattına, geçen yıl 22 bin 108'i asılsız, 311 bin 658 ihbarın geldiğini söyledi.

Asılsız ihbarlarda geçmiş yıllara oranla azalma meydana geldiğini vurgulayan Yıldız, “2006 yılında yüzde 7 olan asılsız ihbar oranı, 2005 yılında yüzde 9'du. Her geçen yıl azalma oluyor. Vatandaşlar bu konuda oldukça bilinçlendi” dedi.

“OKULLAR TATİL Mİ”

Yıldız, en büyük sıkıntılarının özellikle yoğun kar yağışı olduğu dönemlerde öğrenci ve velilerinden gelen “okullar tatil mi?” yönündeki telefonlar olduğunu belirterek, bunun yanı sıra okullardaki ankesörlü telefonlardan ücretsiz yapılan ”Şaka” amaçlı çağrıların da haber merkezindeki çalışanları meşgul ettiğini bildirdi.

Haber merkezinde 15 yıldır görev yapan polis memuru Ahmet Şahin ise vatandaşların ilginç istekleriyle karşılaştıklarını kaydetti.

Muhaberenin yoğun olduğu dönemlerde dakikada 80-90 telefona yanıt vermek durumunda olduklarını anlatan Şahin, “Vatandaş, komşusu balkonda halı yıkıyormuş, bizi arıyor. Kedisi kaçmış bize başvuruyor. Yine de her telefona çok hassas yanıt vermeye özen gösteriyoruz” diye konuştu.

“KONTÖRÜM BİTTİ, KIZ ARKADAŞIMI ARAR MISINIZ”

Şahin, haber merkezinde unutamadığı anlar yaşadığını da ifade ederek, şunları söyledi:

“Bir akşam telefon çaldı. Açtığımda bir genç, 'Polis ağabey, kontörüm bitti, kız arkadaşımı arayıp beni aramasını söyler misiniz' dedi. Yine Bursaspor maçlarının sonucundan tutun, okuldan kaçmak için bomba ihbarında bulunan çocuklara kadar o kadar çok ilginç ihbarlar alıyoruz.”

Şahin, ilginç ihbar ve taleplerle uğraşmanın yanı sıra kendisini çok etkileyen olaylara da tanık olduğunu bildirdi.

“TELEFONDAN SİLAH SESİ GELDİ”

Merkez Nilüfer ilçesinden arayan bir kişinin, “Birazdan iki çocuğumu öldürdükten sonra intihar edeceğim” dediğini belirten Şahin, o anı şöyle anlattı:

“Kendisiyle telefonda uzun uzun konuştuk. Çocuklarını sevmesini, böyle bir olayı yapmaması gerektiğini söylerken, telefonun diğer ucundan iki el silah sesi geldi. Daha sonra bu kişinin bana 'elveda' demesinin ardından bir el daha silah sesi duydum. Ekiplerimizi olay yerine sevk ettiğimizde üzücü haberi aldık. Hem kendisini hem de iki çocuğunu öldürmüştü.”


AA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 10:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?