18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ramazada seks olur mu?

RAMAZAN'DA CİNSELLİK

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Mersin Şube Başkanı Yaşam Yanardağ Çelik, beyinlerin ve ruhların arınması gereken Ramazan ayında İslam dininin insanlara cinsel bir perhizden bahsetmediğini belirtti.

Çelik, oruçluyken cinsel münasebetten uzak durulmalı ancak iftarla sahur arasındaki süreçte yemek yenilip su içmek ne kadar doğalsa cinsel ilişkide bulunmanın da o kadar doğal olduğunu söyledi.

Sıcak havayla birlikte başlayan Ramazan ayının insanlar üzerinde cinsel hayatı erteleme veya görmezden gelme yönünde bir davranışı ortaya çıkardığını vurgulayan Çelik, söz konusu dönemde cinsel ilişkinin 'günah' olduğu yönünde yapılan açıklamaların da insanların kafasını karıştırırken, sıcak havanın getirdiği rehavetle birlikte çiftçilerin cinsellikten tamamen uzaklaştığını anlattı.

CİNSELLİĞİN GÖRMEZDEN GELİNMESİ CİDDİ PROBLEMLERE NEDEN OLABİLİR

Cinselliğin insanoğlunun doğasında var olan bir dürtü olarak öne çıktığını, bu nedenle de görmezden gelinmesi veya yok sayılmasının çok ciddi problemlere ve hatta evliliklerin ciddi anlamda zarar görmesine neden olabileceği uyarısında bulunan Çelik, evlilik kurumunun İslam dini ve Türk toplumu açısından ne kadar önemsendiği göz önüne alındığında yapılan açıklamalarla çelişkili bir durumun ortaya çıktığını söyledi.

Aynı zamanda cinsel terapi uzmanı da olan Çelik, şöyle konuştu: "Ramazan ayı, duygusal yoğunluğun ve ruhsal arınmanın yaşandığı bir aydır. Böyle bir ayda insanlar dini görevlerini yerine getirirken aynı zamanda sağlıklı ve mutlu bir şekilde cinsel yaşamlarına da devam edebilir. Beyinlerin ve ruhların arınması gereken bu ayda dinimiz kesinlikle insanlara cinsel bir perhizden bahsetmemiştir. Elbette oruçluyken cinsel münasebetten uzak durulmalı ancak iftarla sahur arasındaki süreçte yemek yiyip su içmek ne kadar doğalsa cinsel ilişki de bulunmakta o kadar doğal olmalı."

AŞIRI YEMEK YEDİKTEN SONRA CİNSEL İLİŞKİYE ASLA GİRİLMEMELİ

Bugün gelinen noktada Türkiye'de cinselliğin hâla bir 'tabu' olarak görüldüğünü anlatan Çelik, cinsellikle ilgili toplumda hakim olan abartılmış ayıp, yasak ve günah kavramlarının kişinin nikahlı eşiyle yaşadığı normal cinsel ilişkileri dahi gölgede bırakabildiğini anlattı. Çelik, Ramazan'da cinsel ilişkiye girmenin çok yanlış bir şekilde sanki bir suç, bir günah ya da çok kötü bir eylemmiş gibi algılanabildiğini belirterek, oysa insanların bu düşüncelerden kurtularak hem ibadetlerini, hem de günlük yaşamın gerektirdiği tamamen normal ve hatta olması gereken eylemlerini de yerine getirebildiklerini vurguladı.

Cinsel dengenin bozulmasıyla etkilenenin sadece cinsel yaşam değil aynı zamanda da toplumsal yapıyı bir arada tutan sosyal ilişkiler, saygı, güven ve en önemlisi sevgi gibi kavramların da bu durumdan olumsuz etkilendiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu: "İnsanlar için cinsel arzu ve istekler, açlık ve susuzluk gibi doğal olgulardır. Bu nedenle böyle özel bir ayda insanlar kendilerine cinselliği yasaklamadan içlerindeki kötü duygu ve düşüncelerden kurtularak olumsuzlukları bir kenara bırakmalıdır, cinsel yaşam ve eşleriyle ilgili iyi düşüncelere sahip olmaya gayret etmeli."

Yaşam Yanardağ Çelik, açıklamasında, Ramazan ayının oluşturduğu birlik ve dayanışma alışkanlıklarıyla başta cinsel yaşam olmak üzere, tüm yaşamda iyiye ve güzele yönelmemiz gerektiğini söyledi. Çelik, Ramazan ayında gerçekleşecek cinsel yaşamda dikkat edilmesi gereken en önemli hususun aşırı yemek yedikten hemen sonra cinsel ilişkiye girilmemesi olduğunu, bu durumun bazı sağlık sorunlarına ve cinsel performans düşüklüğüne yol açabileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 17:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?