22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ramazan yardımı böyle yapılır

Samsun'da, İlkadım Belediyesi'nce maddi durumu iyi olmayan 3 bin 500 aileye yapılacak gıda yardımının gizlilik esasına göre gerçekleştirileceği ve bundan komşunun bile haberi olmayacağı belirtildi.

İlkadım Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Hızır Adım tarafından beldede belirlenen ailelere gıda yardımı yapılacak. Her gün 250 aileye sıcak yemek servisi yapan Hızır Adım, gizlilik esası içersinde 3 bin 500 adet gıda kolisini vatandaşların evlerine kadar ulaştıracak. Hızır Adım ekiplerince yapılacak yardımlar gizlilik esası içerisinde komşunun bile haberi olmadan gerçekleştirilecek. Yardım yaparken bir elin diğer eli görmeden yapılması hassasiyetini korumayı amaçlayan ekipler, ihtiyaç sahibi ailelerinin rencide edilmemesini hedefliyor.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Yerel yönetim olarak, ihtiyaç sahipleri için oluşturduğumuz çalışmanın belediyeler nezdinde Türkiye'de bir ilki temsil ettiğini düşünüyorum. Bu tarz yardımlar daha önceleri izdihama yol açan son derece olumsuz görüntülere sebep oluyordu. Ancak, kurduğumuz Hızır Adım yardım ağıyla son derece sistemli bir şekilde gerçek ihtiyaç sahibine ulaşıyoruz. Bolluk ve bereket ayı olan Ramazan'da 3 bin 500 aileye kuru gıda yardımı yapacağız. Yapılan yardımları da gizlilik esası içersinde yapmaya özen gösteriyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 12:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?