20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Ramazan'da müslüman oldu

14 yıldır Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan Gürcü anne-kız, Manavgat Müftülüğü'nde yapılan ihtida töreni ile Müslüman oldu. 

Uzun yıllardır Manavgat'ta yaşayan Gürcü Ester Arzık (34) ve kızı Ninelli Arzık (13), Ramazan ayının ilk günü Manavgat Müftülüğü'ne gelerek Müslüman oldular. Gürcistan Tiflis doğumlu anne Arzık, kızıyla beraber 13 yıldır Müslümanlığı araştırmaları sonunda Müslüman olmaya karar verdiklerini belirtti. Müftü Halil Taş'la birlikte Kelime-i Şahadet getiren anne ve kız, İslam dinini seçerek Müslüman oldular. Müslüman olan Anne ve kıza ihtida belgesini veren İlçe Müftüsü Halil Taş, mealli Kur'an-ı Kerim ve  Dinimi Öğreniyorum adlı kitabı hediye ederek, "Ramazan ayı sebebiyle mübarek bir günde Müslümanlığı seçtiniz. Rabbim bundan sonraki hayatınızı hayırlı eylesin, İnşallah rahmete erenlerden olursunuz. Siz şu anda annesinden yeni doğmuş bir bebek kadar masum, günahsız bir insan oldunuz. Ne mutlu size" dedi. 

14 yıl önce Mehmet Arzık ile evlendiğini ve Manavgat'ta yaşamaya başladığını belirten anne Arzık, kızı Ninelli'yi dünyaya getirdikten sonra Müslümanlığı araştırmaya başladığını söyledi. Manavgat Çağlayan İlköğretim Okulu 7. sınıfa geçen kızları Ninelli Arzık ise, Müslümanlığı cana yakın hissettiği için ve kimsenin baskısı olmadan seçtiğini belirtti. 

Bir otelde eğlence müdürü olarak görev yapan baba Arzık ise, "Eşim ve çocuğum sürekli araştırıyorlardı ve ben sadece onlara yol gösterdim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 19:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?