27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Reklamdaki koltuk değnekli adam kim?

Çok az insan onun gerçekten de koltuk değnekli biri olduğunu farkediyor. Doğuştan kalçasında eklem bozukluğu olan Bill Shannon, Visa reklamında engellerin sadece insanların beyninde olduğunun bir simgesi gibi izleyenleri büyülüyor

Visa’nın payWave temassız kredi kartlarını tanıtan reklam kampanyasında koltuk değnekleri ile uçarcasına dans eden Bill Shannon, doğuştan iki taraflı eklem bozukluğu olan bir performans sanatçısı. Shannon kalçasındaki bu bozuklukla koltuk değneğine mahkum olunca, kendisini dansla ifade etmenin yolunu bulmuş. Yaratıcılığı ve becerisiyle, hayatta bütün engellerin insanın zihninde olduğunu gösteren bir simge haline gelen Shannon’u Visa’nın keşfetmesi ise “Work it out” adlı videosu sayesinde olmuş.

Kendi tekniğini geliştirdi

Reklamda kendi geliştirdiği “Bill Shannon Tekniği” ile yer alan Shannon, koltuk değnekleri ile yaptığı özel hareket ve danslarıyla büyük bir ilgi çekiyor. Brooklin’de yaşayan 1970 doğumlu ABD’li sanatçıyı izleyenler, onun bir illüzyonist olduğunu, hatta ayakkabılarında tekerlek bulunduğunu düşünüyor. Oysa Shannon tamamen gerçek. Doğuştan gelen hastalığı nedeniyle normal hayatını koltuk değnekleriyle sürdürüyor. Yarattığı dans tekniği ile de giderek ününe ün katıyor.

Visa’nın reklam ajansı Saatchi & Saatchi, her yıl Uluslararası Cannes Reklam Festivali’nde yeni reklamcıların keşfedildiği “New Directors Showcase” adında bir etkinlik düzenliyor. 2008 yılındaki etkinliğe Bill Shannon’un başrolde olduğu, fiziksel akışın gösterildiği bir film de katıldı. Filmde Bill Shannon, özel hareket ve danslardan oluşan “Bill Shannon Tekniği” performansı ile yer aldı. Bu performanstan çok etkilenen Visa, reklamında vermek istediği “Akış” temasının görsel olarak çok iyi bir şekilde ifade ettiğini düşünerek Shannon’a film teklifinde bulundu. Bill Shannon dans dünyasının aslında çok yakından tanıdığı bir isim. Çok sayıda ödülü var. Kayarcasına akan danslarının koreografileri de tamamen kendisine ait.

Vatan
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 10:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?