16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Rusya'da eğitim yatırımı

Finansbank ve Marks & Spencer ile Rusya'yı fetheden işadamı Hüsnü Özyeğin, şimdi de Wall Street Institute'la Ruslar'a İngilizce öğretecek.

Rusya'da, 5 milyon dolarlık yatırımın ardından 2008 sonunda 10 okula ulaşmayı planlayan Özyeğin tüm bölgeye yayılacak

FİBA Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin ve Wall Street Institute Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar, şu günlerde Rusya'da İngilizce dil okulu açmak için çalışıyor. 2007 yılı sonuna kadar Moskova'da 5 adet dil okulu açmayı planladıklarını söyleyen Uçar, 2008 yılı sonuna kadar da bu rakamı 10'a çıkaracaklarını söyledi. Moskova'dan sonra da Rusya'nın diğer şehirlerinde varolmayı planladıklarını belirten Uçar, toplam yatırım miktarını ise 5 milyon dolar olarak açıkladı.

70 BİN DOLAR KİRA

RUSYA'DAKİ yatırımların ardından başka ülkelerde de birlikte projeler yapmayı planladıklarını belirten Uçar 'Hüsnü Bey'in Rusya'da 90 banka şubesi ve Marks&Spencer mağazaları var. Kendisi Rusya'da tanınan ikinci büyük yabancı işadamı. Şimdi de eğitim işine giriyoruz birlikte. Rusya yatırımına 5 şube ile başlayacağız, 2008 sonuna kadar 10 şube açacağız. Üçüyle anlaştık bile. Ama Rusya pahalı, bir merkezimizin kirası 70 bin dolar. Rusya'dan sonra başka yatırım planlarımız da olacak' dedi.

Rusya'daki İngilizce dil konusundaki ciddi boşluğa ve eğitim alışkanlığına dikkat çeken Uçar, Rusya yatırımından hemen geri dönüş beklediklerini ifade etti. Uçar 'Wall Street Institute için pazar açısından şu anda birincilik Çin'de. Ancak Rusya'nın birinciliği alacağını düşünüyorlar. Ruslar geziyor ve para harcıyor. Oraya olan yabancı yatırımlar da İngilizce öğrenmeyi zorunlu hale getiriyor. Orada işler çok iyi gidecek diye düşünüyoruz' dedi.

FRANCHISING İLE BÜYÜYECEK

TÜRKİYE'DEKİ çalışmalarına ilişkin de konuşan Dündar Uçar, franchise vermek için de çalışmalar yaptıklarını, böylelikle Anadolu'ya da yayılacaklarını belirtti. 2008 yılı itibariyle franchise vermeye başlayacaklarını anlatan Uçar, şu anda Türkiye'de 10 yerde varolduklarını, 5 yıl içinde en az 30 noktaya gideceklerini belirtti. Uçar, şu ana kadar İzmir, Bursa, İzmit, Denizli, Antalya, Gaziantep, Urfa, Konya, Kayseri, Trabzon, Erzurum, ve Tekirdağ'dan kendilerine talep geldiğini ve bunları değerlendireceklerini söyledi.

2010'da 30 merkeze ulaşacak

Wall Street Institute Dil Okulları, dünyaya 35 yıldır geliştirdiği özel sistemle İngilizce öğretiyor. 28 ülkede varolan Wall Street Institute, 2010 yılına kadar Türkiye'de 30 merkezde eğitim vermeyi hedefliyor. ISO 9001: 2000 kalite belgesine sahip ilk ve tek dil okulu olma özelliği taşıyan Wall Street'in Türkiye operasyonu ise 2000 yılında başladı.

Bir çocuğun anadilini öğrenme süreci esas alınarak tasarlanan sistem için garanti belgesi de veren Wall Street Institute'da 42 farklı aksan öğretiliyor. Kişiye özel ders programı ve ortalama 2 kişilik sınıflarda verilen eğitim sistemine göre öğrenci diğer öğrencilerden bağımsız olarak kendi öğrenme hızına göre ders görüyor. Wall Street Institute'da dil öğrenmenin maliyeti ise 1 yıl için ortalama olarak 3 bin YTL'yi buluyor.

Fulya Erdem/Star
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 11:31:49
Güncelleme :20 Ekim 2007 Cumartesi 13:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?