27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sabancı'ndan 5 projeye 1 milyon hibe

Sabancı Vakfı, ‘Toplumsal Gelişme Hibe Programı’ kapsamında kadın, genç ve engellilere desteği kapsayan 5 projeye 1 milyon TL hibe verecek. Projelerden biri ile Diyarbakır, Hakkari, Tunceli, Urfa ve Van’da 15 bin hane ziyaret edilip kadınların ve engelli çocukların sorunları Meclis’e götürülecek

Her yıl sosyal sorumluluk projeleri için bütçesinden 50 milyon TL ayıran ve bu yıl 35. yılını kutlayan Sabancı Vakfı’nın geçen yıl sonunda başlattığı ”Toplumsal Gelişme Hibe Programı“ kapsamında hangi projelerin ele alınacağı belirlendi. Program kapsamında proje başına en az 100 bin, en fazla 300 bin lira olmak üzere 1 milyon 28 bin 398 lira TL kaynak ayıran Sabancı Vakfı, 54 ildeki meslek örgütleri, dernek, vakıf, kooperatif ve üniversitelerden gelen 273 proje başvurusu arasından 5’ini seçti. Bu 5 proje ise ‘kadın, genç ve engelli’ alanlarında ‘toplumsal adalet’, ‘istihdam’, ‘toplumsal katılım’ ve ‘araştırma ve savunuculuk’ konularında hazırlandı.

Projeler arasında en dikkat çekeni ise Kadın Merkezi’ne ait. Diyarbakır, Hakkari, Tunceli, Şanlıurfa ve Van’da 15 bin hanenin ziyaret edilmesini kapsayan proje ile kadınların ve engelli çocuklarının sorunları, mevcut hizmet ve destek mekanizmalarının yanı sıra Meclis’e de götürülecek.

54 ilden 273 proje

Yeniden yapılanma ve strateji çalışmaları kapsamında ’Toplumsal Gelişme Hibe Programı’nı uygulamaya koyduklarını belirten Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, ”Hibe programı ile kadınların, gençlerin ve engellilerin eşit fırsatlara sahip olmalarını, topluma aktif olarak katılmalarını sağlayacak ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunacak projeleri destekliyoruz. Yarınlar daha iyi olsun diye çalışıyoruz“ dedi.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu ise programa Türkiye genelinde 54 farklı ilden 273 başvuru geldiğini belirtti. Ön elemeyi geçen projelerin Sabancı Vakfı ve uzmanlardan oluşan bağımsız bir değerlendirme kurulu tarafından değerlendirildiğini aktaran Paçacıoğlu, en çok başvurunun istihdam ve toplumsal katılım konularında geldiğini kaydetti.

Destek alanı çok geniş

Projelerİn İstanbul dışında Samsun, Diyarbakır, Hakkari, Tunceli, Urfa, Van, Ankara, Bursa, Gaziantep, Kocaeli gibi pek çok ili kapsadığını belirten Sabancı Vakfı Direktörü Zerrin Koyunsağan, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın “Genç Alan”, Kadın Merkezi’nin “Engeller Kalkıyor”, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın “Mikro Girişimci Kadınlar İş Portalı”, Altı Nokta Körler Vakfı’nın ”Görme Engellilerin İş Yaşamına Entegrasyonu“, Toplumsal Konuları Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin ”Engellilere Hizmet, Kadınlara ve Gençlere İstihdam“ konulu projeleri seçildi. Bu projeler engellilerin evde bakımı alanında istihdam sağlamaktan, görme engellilerin eğitimi ve çalışma hayatına entegre olması gibi farklı pek çok desteği kapsayacak” dedi.

Vatan
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 15:25:04
Güncelleme :29 Nisan 2009 Çarşamba 15:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?