19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sabıkalı ünlüler

Sinema, müzik, spor ve iş dünyasının Michael Jackson’dan Bill Gates’e, Eminem’den Winona Ryder’a kadar pekçok ünlüsü adliye koridorlarıyla tanıştı.
Internette ünlülerin suç kayıtlarını derleyen ’’smoking’’ sitesinde, suç dosyası kabarık olanların yanı sıra, sadece bir kez trafik suçundan gözaltına alınan isimler de bulunuyor.
Pop müziğin milyonlarca satan albümlerinin yanı sıra, oksijen maskesiyle gezmek, örümcek adam maskıyla alışveriş yapmak, çocuklarını balkondan başına havlu sarıp sallamak gibi garip davranışlarıyla tanınan ismi Michael Jackson, son yıllarda sadece skandallarıyla anılıyor.

Son dönemde çocuklara taciz iddiasıyla gündeme gelen Jackson, 2003 Kasım ayında Santa Barbara’da tutuklandı. Santa Barbara Şerif Departmanı’nda yer alan kaydında ’’şaşkın bir yüz ifadesiyle’’ objektife bakan 45 yaşındaki ’’pop müziğin kralı’’, duruşması görülmek üzere 3 milyon dolar kefaletle serbest kaldı. Jackson’ın taciz davası sürüyor.
Hayata 1998’de 82 yaşındayken veda eden müziğin ’’kadife sesli’’ sanatçısı Frank Sinatra, henüz 26 yaşındayken New Jersey şerifi tarafından evli bir kadınla ’’zina’’ suçuyla yakalandı.

SEN DE Mİ BİLL GATES?

Microsoft’un patronu, dünyanın en zengin kişilerinden Bill Gates de 1977 yılında bir trafik kazasından sonra polis merkezine götürüldü ve fotoğraflandı.
Gates, New Mexico’da polis tarafından fotoğraflanırken olaya ait detaylar zaman içinde kayboldu, geriye sadece arşivlerdeki genç Bill Gates’in fotoğrafı kaldı.
’’Büyük Firar’’, ’’Kelebek’’ ve ’’The Magnificient Seven’’ filmlerinin efsane aktörü Steve McQueen de dikkatsiz araç kullanmak ve kaza mahallini terketmekten yakalandı. Polis merkezinde fotoğraflanan ünlü aktör, her nedense polis objektiflerine ’’zafer işareti’’ yaparak poz verdi.
Rock müziğin çılgın ismi Ozzy Osbourne ya da gerçek ismiyle John Osbourne, Memphis’te 1984 Mayıs’ında sarhoş olarak çevreyi rahatsız etmekten yakalandı. Polis raporuna göre ayakta duramayacak durumda olan Ozzy, Beale Caddesi’nde zil zurna sarhoşken yakayı ele verdi.

ŞU MALUM OLAY

Ünlüler ve sabıka denilince akla gelen ilk isim hiç şüphesiz İngiliz aktör Hugh Grant.
1995 Haziran ayında Hollywood polisinin Divine Brown adlı hayat kadınıyla bir arabada yakalanan oyuncunun polis merkezindeki ’’meşhur fotoğrafı’’ günlerce gazetelerin baş sayfalarını süsledi. Çıkarıldığı mahkemede suçlu bulunan oyuncu, 1180 dolar para ve 2 yıl adli gözetim altında tutulma cezası aldı.
Rap müziğin asıl adı ’’Marshall Mathers III’’ olan hınzır çocuğu Eminem’in poliste kaydının bulunması şaşırtıcı olmadı. Haziran 2000’de Michigan’da ve geçen yıl olmak üzere iki kez tutuklanan Eminem’in suçu ruhsatsız silah taşımaktı. 2000 yılında bu silahla ayrıldığı eşini öptüğünü iddia ettiği bir adamı tehdit eden şarkıcı, geçen sene de hoşlanmadığı bir rap grubunun üyelerine silah çekti. Eminem’in suçları değil polis merkezindeki takım elbiseli, liseli genç havasındaki fotoğrafları şaşırttı.
İki yıldır yaz tatillerini Türkiye’de geçiren Robert James Ritchie daha doğrusu Kid Rock ise 1991 Mart ve 1997 Eylül aylarında alkol alıp çevreyi rahatsız etmekten gözaltına alındı.
Oyuncu Tara Patrick namı diğer Carmen Electra ise, 1.60’lık minyon fiziğine aldırmadan eski eşi NBA’in ’’çam yarması’’ oyuncularından Dennis Rodman’ı yumrukladı ve soluğu polis merkezinde aldı. Aynı gün Dennis de eski eşinin şikayeti üzerine Miami polis merkezine getirildi. Sonunda her iki taraf da şikayetini geri aldı ve olay tatlıya bağlandı.
Aktör Matthew McConaughey’nin karakol macerası ise tam romanlık. Oyuncu, 1999 Ekim ayında bir komşusunun şikayeti üzerine kendini polis merkezinde buldu. Polis aktörün evine geldiğinde sanatçı çılgınlar gibi dansediyor ve bongo davulu çalıyordu. Hakkındaki şikayetler geri alınan aktör, sadece polislerden birinin burnuna vurduğu için suçlu bulundu ve 50 dolar kefaletle serbest kaldı.
MİLLİYET
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2004 Cumartesi 17:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?