17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Saddam ve arkadaşlarını 'Laleli' giydirdi

Saddam ve 11 yandaşının mahkemeye çıkarken giydiği takım elbiselere dikkatlice bakıldığında bunların "Cesur" adlı Türk markası olduğu görülüyor.

Irak’ta Saddam Hüseyin’den sonra devrik rejimin 11 üyesi daha hakim karşısına çıkarıldı... Saddam’ın önceki gün yapılan ve 30 dakika süren ön duruşmasından sonra eski kurmayları birer birer içeriye alındı. Görüntüleri dün uluslararası basına ve haber ajanslarına yansıyan görüntülerde dikkat çeken bir nokta vardı. O da eski Irak rejmi üyelerinin giydiği takım elbiselerin sol kolundaki etiket... Etikette "Cesur" yazılıydı. Yani bir Türk markası. Eski rejimciler, İstanbul Laleli’de faaliyet gösteren bir Türk tekstil şirketinin ürettiği takım elbiselerle mahkemeye çıkmıştı.

ÜVEY KARDEŞİ AĞLADI
Etiketleri üzerinde unutan iki isim ise eski Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz ile Saddam’ın üvey kardeşi ve Başkanlık Danışmanı Watban İbrahim El Hasan El Tikriti’ydi... Takım elbisesindeki "Cesur" etiketini çıkarmadan mahkeme salonuna giren Watban El Tikriti, hakimin karşısında soruları yanıtlarken gözyaşlarına hakim olamadı. Mahkemede verdiği ifadeyle ilgili basına bilgi verilmezken, sadece Tarık Aziz’in sözleri İngiliz Independent gazetesine yansıdı. Eski Saddam kabinesinin tek Hıristiyan üyesi olan Aziz, "Bu suçlar kime yönelik bilmek istiyorum. Siz Tarık Aziz’i mi suçluyorsunuz?" dedi.

"KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİM"
İddiaları reddeden Aziz, "Bir suç varsa bunun ahlaki sorumluluğu yönetime aittir. Yönetimin bir üyesi kişisel olarak sorumlu tutulamaz. Ben kimseyi doğrudan bir eylemle öldürmedim" dedi. Aralarında eski Savunma Bakanı, Devrim Muhafızları eski komutanı, eski askeri istihbarat sorumlusu, Devrim Komuta Konseyi eski üyesinin de bulunduğu eski rejim üyeleri mahkeme salonuna birer birer alındı. Irak Özel Suçlar Mahkemesi adı altında Saddam ve eski kurmaylarının yargılanacağı mahkeme, eskiden cami imamının ikametgahı olarak kullanılıyordu.
SABAH GAZETESİ
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2004 Cumartesi 14:42:31
Güncelleme :4 Temmuz 2004 Pazar 01:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?