19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Şaka gibi olay

Evinde ruhsatsız tabanca yakalatan bir kişiyi kurtarmak amacıyla bin 300 YTL rüşvet alan köy muhtarı 'savcılıktan makbuz istenince' yakayı ele verdi.

İlginç olay Trabzon'da yaşandı. Jandarma ekipleri Arsin ilçesine bağlı Gölgelik köyünde oturan Halil Keleş'in (51) evinde yaptıkları aramada bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Keleş, gözaltına alınarak karakola götürüldü.

İddiaya göre, karakola giden köy muhtarı İsmail Keskin, Keleş'i kenara çekerek, "Sen bana bin 300 dolar verirsen bu işi halledeceğim. Sen gerisine karışma." dedi. Bunun üzerin oğlunu arayan Keleş, bin 800 YTL gönderilmesini sağladı. Keleş ve Keskin yakındaki kuyumcuya giderek gelen parayı dolara çevirdi. Keleş'ten parayı alan Muhtar Keskin hakim ve savcıları kastederek, "Ben arkadaşlarla parayı paylaşacağım. Olayı halledeceğim. Sen bir daha benim yanıma uğrama. Kimseye de bir şey söyleme." diyerek olay yerinden ayrıldı. Adliyeye sevk edilen Keleş, serbest bırakıldı. Köyüne dönen Keleş, birkaç gün sonra durumunun ne olacağını öğrenmek için Arsin Cumhuriyet Savcılığı'na gitti. Savcılık kaleminin bulunduğu odaya giren Keleş, dosyasının ne durumda olduğunu sorduktan sonra, "Bin 300 dolar kefalet ödedik. Onun makbuzunu bana verin." dedi. Bu sırada odada bulunan ve konuşmaya şahit olan cumhuriyet savcısı, önce Halil Keleş'i, daha sonra da muhtar İsmail Keskin'i sorguya aldı.

Yapılan soruşturma sonucunda, gözaltına alınan Muhtar Keskin, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla hakkında dava açılan Keskin, 3 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Keskin'in, mahkemedeki ifadesinde, muhtar olduğu için köy halkı ile her zaman ilgilendiğini, bilhassa Halil Keleş ile daha fazla ilgilendiğini söylediği öğrenildi. İfadesinde, Keleş'te tabanca bulunduğunda karakola ve adliyeye gittiğini kabul eden Keskin'in, ancak herhangi bir para almadığını, herhangi bir vaatte de bulunmadığını iddia ettiği belirtildi. Davayı karara bağlayan mahkeme, PTT aracılığıyla aktarılan para tutanakları, PTT görüşme tutanakları ve şahitlerin anlatımlarına dayanarak, Keskin'in bir yıl hapis cezası ile 200 YTL para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Takdir hakkını kullanarak hapis cezasını 10 aya indiren mahkeme, bu cezayı da erteleyerek, Keskin'in bir yıl süreyle denetim altında tutulmasına hükmetti.

Zaman
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 18:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?