16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Samsun'a Disneyland

Samsun Büyükşehir Belediyesi Batı Park'ta 1500 bin metre karelik bir alana Şirinlerden Nasrettin Hoca'ya sevilen çizgi film ve masal kahramanlarının heykellerini yerleştirerek mini bir “Disneyland” oluşturacak.

Çocuk Eğlence Merkezi adıyla hayata geçecek projede çocuklar sevilen çizgi film ve masal kahramanlarıyla buluşturulacak, kurulacak eğlence ve oyun alanlarıyla da doyasıya eğlenme fırsatı bulabilecekler. Çalışmaların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na kadar tamamlanacağı belirtildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, masal şehri Disneyland'ı Samsun'a kuracaklarını söyledi. Batı Park'ta düzenleme çalışmalarının ve Büyükşehir Belediyesine ait Derebahçe Atölyesi'nde de heykel yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Şara, “Çocuklar için oyun ve eğlence yerleri hazırlıyoruz. 1500 metre karelik bir alanda ise sevilen masal ve çizgi film kahramanları yer alacak” dedi. Şara, yapılacak çalışmanın Samsun için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Çizgi film ve masal kahramanlarının heykel çalışmalarını yapan seramik sanatçısı Nurten Koç ise, çocukların yıllardır televizyon ekranları ve kitaplardan severek takip ettikleri Şirinler, Gargamel, Red Kit, Dalton Kardeşler, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Temel Reis ile Kaba Sakal, Pinokyo gibi karakterlerin artık onlara uzak olmayacağını ifade etti.

Taş Devri'nin sevilen karakterlerinin yanı sıra Tarkan ile kurt, Nasrettin Hoca, Hacivat ile Karagöz ve Keloğlan'ın da heykellerinin yapıldığını belirten Koç, Çocuk Eğlence Merkezi'nin Disneyland'ı kısmen Samsunlu çocukların ayağına getirmiş olacağını söyledi

AA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2007 Pazar 13:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?