16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Sapanca Gölü'nde balık ölümleri

Sakarya ve İzmit'in içme suyu havzası olan ve son aylarda kuraklık ve kirlilik tehdidi altında bulunan Sapanca Gölü’nde balık ölümleri başladı.

Su seviyesinin mevsim normallerinin altında olduğu Sapanca gölü sahilinde, İnsan Hakları Parkı'nın bulunduğu bölgede sabah saatlerinde kıyı şeridine ölü balıklar vurdu.

Vatandaşların durumu belediyeye bildirmesi üzerine belediye ekipleri ve Sapanca Kaymakamı Mehmet Ceylan bölgeye gelerek inceleme yaptı. Kaymakam Ceylan, sahil şeridindeki balık ölümlerinin araştırılması için konuyu Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bildirdiklerini belirterek, “Sahil kıyısında balık ölümleri başladı. Nedenini bilemiyoruz. Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden ekip gelerek inceleme yapacak” dedi.


Bölge sakinleri ise balık ölümlerinin 2 haftadır sürdüğünü belirtti. Balık ölümleri üzerine bölgeye gelen Adapazarı Su Kanalizasyon İdaresi ekipleri de inceleme başlattı. Ölü balıklar belediye görevlileri tarafından toplandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2007 Pazar 19:00:43
Güncelleme :29 Ekim 2007 Pazartesi 10:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tayfun ikiz IP: 88.241.86.xxx Tarih : 29.10.2007 11:15:30

nasıl ya ? neden, hala akıllanmıyormuyuz bunca su kaynagımız kurudu yada kuruyor bu kadar kör duyarsız olmayı nasıl başarıyoruz.sayın yetkililer biz artık yetkili degıl sorumlu kişi yada kişiler istiyoruz bulun canım gölü kırletenlerı ve cezalandırın sorumluluğunuzu yerine getirinki sizin yetkili oldugunuzu anlayalım.