19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sarışınlardan şiddet eylemi

Macaristan’da sarışınlarla ilgili fıkraların yasaklanmasını isteyen protestocuların bir barın dışında düzenledikleri gösteri, şiddet eylemine dönüştü.

Macaristan Sarışın Kadınlar Hareketi, sarışın fıkralarının yasaklanması için milletvekillerine dilekçe vermek amacıyla parlementoya yürüyüş yaptı.

Polis, göstericilerin yürüyüş sırasında ’Blondy’ (Sarışın) adlı barın dışında bir protesto eylemi düzenlediğini ve bar çalışanlarının protestocuları uzaklaştırmak istemesi üzerine eylemin şiddete dönüştüğünü duyurdu.

Bolyocki: "Pencerelere pasta ve yumurta fırlattılar"

Barın işletme müdürü Laszlo Bolyocki, “Bizim barımız yeni bir bar ve bu isimle de kimseyi rencide etmek gibi bir niyetimiz yok. Ama kendilerini uzaklaştırmak istediğimizde, protestocular şiddete başvurarak pencerelere pasta ve yumurta fırlattılar, barımızda çalışan sarışın personele de greve gitme çağrısı yaptılar” dedi.

Sarışın Kadınlar Hareketi’nin 29 yaşındaki kurucusu Krisztina Timar ise, “Bu bar tanıtımını yapmak amacıyla aptal sarışın fıkralarını kullanıyordu. Böyle marifetler yüzünden insanlar bizi küçük görüyor ve iş bulma şansımız da azalıyor” dedi.
aa
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 10:51:58
Güncelleme :29 Kasım 2004 Pazartesi 11:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?