20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Savaş cephesi Milli Park olma yolunda

Sakarya Savaşı’nın yapıldığı yer olan Polatlı ve Haymana’da ağaçlandırma çalışmaları aralıksız sürdürülürken, Çevre ve Orman İl Müdürü Haluk Özder, "Bu zengin tarihi dokuyu yeşil bir örtüyle kaplamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

5 yıl içinde Polatlı ve Haymana’yı yeşil örtüyle birleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Sakarya Savaşı’nın geçtiği Ankara’nın Polatlı ve Haymana ilçelerindeki 98 kilometrekarelik alanın milli parka dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

Ankara Çevre ve Orman İl Müdürü Haluk Özder, "Sakarya Savaşı, ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğümüz topraklarda geçmiştir. Bu zengin tarihi dokuyu yeşil bir örtüyle kaplamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5 yıl içinde Polatlı ve Haymana’yı yeşil örtüyle birleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Özder, 2 yıldır gerekli kaynak ve etüt çalışmalarının yapıldığını belirterek, göreve geldikleri ilk yıldan bu yana hedeflerinin Polatlı ve Haymana’yı birbirine ağaçla bağlamak olduğunu ve bunun için de 2007 yılında yapılan çalışmaların yanı sıra bu yıl Eskipolatlı Köyü’nde 320 bin fidanın toprakla buluştuğunu açıkladı. Özder, "Ağaçlandırma çalışmalarında bu bölgeler ihmal edilmiş bölgeler ve biz 5 yıllık hedef planımızda bölgeye 10 milyon fidan dikmeyi planlıyoruz" dedi.

HER YIL 4 MİLYON FİDAN

Özder, Ankara ve çevresindeki tüm ilçeleri kapsayan çalışmalarında hedeflerinin en düşük seviyede her yıl 4 milyon fidanı toprakla buluşturmak ve oluşturulan bu yeşil örtünün korunması ve bakımını sağlamak olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ankara’da ağaçlandırma çalışmaları çok eskiye dayansa da Polatlı gibi bölgeler ihmal edilmiş bölgeler. Biz belirlediğimiz çalışma hedefi planlamasında Polatlı ve Haymana’yı yeşil bir kuşakla örterek birleştirmek istiyoruz.

Burada Polatlı’nın yeri çok ayrı çünkü kurtuluş mücadelesinin verilmesinin, Cumhuriyet’in kurulmasının en önemli mihenk taşı burada yaşanan Sakarya Savaşı ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğümüz topraklarda geçmiştir. Bu zengin tarihi dokuyu yeşil bir örtüyle kaplamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5 yıl içinde Polatlı ve Haymana’da 10 milyon fidan dikerek bu iki ilçeyi yeşil bir örtü ile birleştirmeyi hedefliyoruz.

Bu çalışmaları yürütmemizde kaymakamlık ve belediye bizden hiçbir desteğini esirgemedi ve böylelikle bizde çalışmalarımızı daha rahat ve hızlı sürdürüyoruz."

Hürriyet Ankara
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 11:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?