19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sayısalda siyah ambleme dikkat

Milli Piyango İdaresi, sayısal oyunlarda sahteciliğin önüne geçebilmek için çalışma başlattı ve sayısal oyun kuponları fotokopiye duyarlı hale getirildi.

Sayısal Loto, Şans Topu ve On Numara kuponlarının renkli fotokopi yoluyla çoğaltılarak satılması Milli Piyango İdaresi'ni harekete geçirdi.

Renkli fotokopi çekilerek yapılan sahteciliğin ülke çapında yaygınlık kazanması üzerine, sayısal oyun kuponlarının fotokopiye duyarlı hale getirilmesine karar verildi.

Bu çerçevede, sayısal oyun kuponları üzerindeki kurum amblemi 'MP' fosforlu hale getirilecek. Oyun kuponunun, renkli fotokopi ile çoğaltılması durumunda bu amblem siyah renge dönüşecek.

Sahte kuponlar nedeniyle çok sayıda kişinin mağdur olduğunu belirten Milli Piyango Genel Müdürlüğü yetkilileri, sahte oyun kuponlarının, daha çok iskele, otobüs terminali, gar, boğaz köprüsü girişi gibi kalabalık mekanlarda seyyar satıcılar tarafından satıldığını ifade etti.

Fosforlu MP amblemi taşıyan Sayısal Loto, On Numara ve Şans Topu kuponları piyasaya sürülünceye kadar vatandaşların bu tür yerlerden hazır kupon almamalarını isteyen yetkililer, makinelerin bulunduğu bayilerin tercih edilmesini önerdiler.

Vergiler Sayısal Loto'yu vurdu

Bu arada, şans oyunları vergisinin artırılması sayısal oyunları olumsuz etkiledi. Özellikle 2005 yılı başında bu vergide yapılan artışın kupon fiyatlarına yansıması sonucunda, sayısal oyunlara talepte büyük düşüş meydana geldi.

Bundan en fazla etkilenen oyun da Sayısal Loto oldu. 2004 yılının 10'uncu haftasında 23 milyon 943 bin 174 kolon Sayısal Loto oynanırken, bu rakam 2005 yılının 10'uncu haftasında 16 milyon 341 bin 894 olarak gerçekleşti.

.
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 13:59:45
Güncelleme :15 Ocak 2006 Pazar 14:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?