16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Şehidimizin acısı dinmiyor

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında nisan ayında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Muhammed Ali Demir’e memleketi Adana’nın Pozantı ilçesinde hemşehrilerinin duyduğu acının iki ayı geçmesine rağmen dinmeyip, her geçen gün artması dikkati çekiyor.


Demir’in ailesinin bulunduğu Kamışlı beldesinin yanı sıra diğer belde ve ilçe merkezinde çok sayıda ev, iş yeri ve araçların üzerinde şehit fotoğrafları yer alıyor. Şehidini adeta bağrına basan ilçede sohbetlerdeki ana konu da Üsteğmen Demir’in hoşgörülü, insan canlısı kişiliği oluyor.


Fotoğraf stüdyosu sahibi Ferhad Gündüz, çok sayıda vatandaşın kendisinden şehit üsteğmenin fotoğrafını basmasını istediğini, böyle bir şeye ise şimdiye kadar hiç şahit olmadığını söyledi.
Talep üzerine şehit üsteğmene ait bugüne kadar 30 civarında fotoğraf baskısı yaptığını belirten Gündüz, "Belki de hayattayken şehit üsteğmeni hiç görmeyenler, ’evimizde şehidimizin fotoğrafı olsun’ diyerek baskı yaptırıyor, çerçeveletip astırıyor. Şehidimize inanılmaz sevgi seli var" dedi.


Pozantı Belediye Başkanı Sadi Yılmaz Doğan da Pozantılıların ne denli vefalı olduklarını gösterdiklerini belirterek, "Dinmeyen, her geçen gün artan bir acı söz konusu. İki ayı geçmesine karşın koca ilçede her yerde onun muhabbeti var. Şehit Üsteğmen Muhammed Ali Demir’i unutmamız mümkün değil. İsmini en önemli mekanların birinde ölümsüzleştireceğiz" diye konuştu.


Pozantı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Kılınçkaya ise 4 Nisanda şehit olan Üsteğmen Demir’in fotoğraflarının Adana merkez ve çevre illere toplu taşıma yapan araçlarda özenle asıldığını bildirdi.
Kılınçkaya, "Belki birkaç hafta içinde acı dinip, şehit fotoğrafları indirilebilirdi, ancak özenle fotoğrafların araçlarda sergisi sürüyor.
Fotoğraf sayısı azalmıyor, artıyor" dedi

DHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 12:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?