26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Şehidin hayalini gerçekleştirdi!

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nin Sazak Köyü yakınlarında terör saldırısı sonucunda şehit olan Jandarma Onbaşı Fatih Yonca'nın asker maaşını gönderdiği ailesi, işadamı Fuat Tosyalı'nın aldığı tek katlı eve taşındı.

Evin balkonundan Yonca'nın mezarı görünüyor.Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne bağlı Bekbele Beldesi'ne bağlı Orhangazi Köyü'nün dağlık kesiminde bir akrabaları tarafından ücretsiz oturmaları için verilen 2 odalı briketten yapılma, sıvasız, seramiksiz derme çatma evde yaşam mücadelesi veren şehit Fatih Yonca'nın annesi 49 yaşındaki Gülsüm Yonca'ya İskenderunlu işadamı Fuat Tosyalı, Bekbele Beldesi'nde tek katlı bir ev satın aldı.

Fiyatı açıklanmayan 160 metrekarelik eve Yonca ailesi taşındı. Yokluk içinde yaşam savaşı verirken geride kalan 3 çocuğu ile birlikte sıcak bir yuvaya kavuşan Gülsüm Yonca, evi şehit oğlunun mezarını gördüğü için tercih ettiğini söyledi.

Evin balkonuna çıkıp oğlu ile konuştuğunu belirten Yonca, "Herkesten Allah razı olsun. Yıllarca çocuğumun niyeti bizleri iyi bir eve yerleştirmekti, bu gerçekleşti. Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Keşke oğlum yanımızda olsaydı da, biz yine aynı evde yaşasaydık. Kapısı olmayan o evde yine mutluyduk. Ama onun isteği bu şekilde gerçekleşmiş oldu" dedi. Oğlunun ölümünde bile kendilerine faydalı olduğunu belirten Yonca, "Onu göremesem de balkona çıkıp mezarlığa bakarak konuşuyorum. O çok iyi bir insandı, ölümünde bile bize faydası oldu. O askerde bile aldığı maaşından her ay 100 lira bana gönderiyordu" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 23:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?