16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Şehit cenazelerinde acı ve öfke...

Şırnak'ta terör örgütünün hain saldırısında şehit düşen 6 Mehmetçik, bugün düzenlenen törenlerle sonsuzluğa uğurlandı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Atıf Günkan Niğde'nin Bor ilçesinde, şehit Piyade Uzman Onbaşı Bekir Çakır Kayseri'de, Piyade Uzman Çavuş Bayram Bulat Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Deştiğin beldesinde, Şehit Piyade Er Mahir Yıldırım da Aydın merkeze bağlı Umurlu beldesinde törenli toprağa verildi.

KAYSERİ

ŞIRNAK’ta PKK'lı teröristler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu 5 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Piyade Komando Uzman Onbaşı 23 yaşındaki Bekir Çakır, memleketi Kayseri'de 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.
Kayseri Asker Hastanesi'nden alınan şehit Piyade Onbaşı Bekir Çakır’ın cenazesi, silah arkadaşlarının omuzunda Hunat Camii'ne getirildi. Burada şehit Uzman Onbaşı Çakır'ın ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutuna kapanan kuzeni Durdu Çakır, “Senin yerine ben ölseydim. Gencecik yaşında sana nasıl kıydı bu hainler'' diye ağladı. 

Daha sonra cenaze namazına katılan kalabalıkta, dev Türk Bayrağı açan ve Bozkurt işareti yapan gençlerden bir grup ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Sürekli ağlayan ve ilaçlarla ayakta durabilen anne Ümmügülsüm Çakır ile diğer çocukları ve yakınları Şehit Uzman Onbaşı Çakır'ın tabutuna kapanıp gözyaşı döktü.
Anne Çakır, “Kara kaşlım, kara gözlüm bizi bırakıp nereye gittin. Sen yetimdin. Yetime kıyılır mı?’ diye ağıt yaktı. Bu ağıt karşısında tabunun başında nöbet tutan askerlerin de dayanamayarak ağladığı görüldü. Şehit askerin babası İsmail Çakır'ın iki yıl önce Adana'da kanserden öldüğü belirtildi. Törene Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Erten, 12'inci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Belpınar, Rektör Prof. Dr. Cengiz Utaş, çok sayıda belediye başkanı, siyasi partilerin il başkanları, milletvekili aday adayları da katıldı. 

Cuma namazının da etkisiyle oluşan büyük kalabalık, Şehit Uzman Onbaşı Bekir Çakır'ın cenaze namazını kıldı. Şehit Uzman Onbaşı Çakır'ın cenazesi daha sonra Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.
‘Ne Mutlu Türküm diyene’, ‘Gönüllü askeriz, silah isteriz’, ‘Vatan sana canım feda’ sloganlarının atıldığı, zaman zaman hükümetin eleştirildiği törenin ardından Şehit Uzman Onbaşı Bekir Çakır’ın cenazesi, Kartal semtindeki Garnizon Şehitliği’nde askeri törenle toprağa verildi. 

İSTANBUL

 Piyade Çavuş Samet Kırbaş için Ataköy 5. Kısım Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan İstanbul Valisi Muammer Güler ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel, Kırbaş’ın ailesine başsağlığı dileğinde bulundular.
Kırbaş’ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından bir manga asker tarafından omuzlar üzerinde taşındıktan sonra top arabasına konuldu. 

Bir süre top arabasında taşınan şehit Samet Kırbaş’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, daha sonra cenaze aracına konuldu. Kırbaş, Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi. 

Bu arada cenazeye katılan ve Türk bayrakları taşıyan bir grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler.
Şehit Piyade Çavuş Samet Kırbaş’ın cenaze törenine, Samet Kırbaş’ın ailesi ve yakınları, İstanbul Valisi Güler ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Tuncel’in yanı sıra 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Eşref Uğur, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin katıldı. 

Bu arada, şehit Samet Kırbaş’ın babası İsmail Kırbaş, gazetecilerin soruları üzerine, "Bin tane oğlum olsa bini de feda olsun. Bu vatan 3-5 çapulcuya teslim edilemez" dedi.

KONYA

Şırnak'ta şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bayram Bulat’ın cenazesi, Konya’nın Doğanhisar ilçesine bağlı Deştiğin beldesinde toprağa verildi. Şehit Bulat için Deştiğin beldesi Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Şehit cenazesine katılmak için beldeye komşu ilçe ve beldelerden gelen binlerce vatandaş, Ulu Cami bahçesinde toplandı. 

Cenazenin belde meydanından cami avlusuna getirilmesi ve kılınan cuma namazının ardından başlayan törende, Bulat’ın öz geçmişi okundu. 

Cenaze namazını kıldıran imam, "Bugün belde meydanında Allah’tan rahmet istemek için yağmur duası yapmayı düşündüklerini, şimdi ise bu yağmuru şehidin yüzü suyu hürmetine istediklerini" söyledi. 

Daha sonra bir manga askerin omuzlarında Garipler Mezarlığına kadar götürülen şehidin cenazesi, gözyaşları içinde toprağa verildi.
Cenaze töreni boyunca Şehit Piyade Uzman Çavuş Bayram Bulat’ın eşi, çocukları, annesi ve babası teröre lanet yağdırırken, törene ellerinde Türk Bayrakları ile katılan vatandaşlar terör örgütü aleyhinde slogan attı. 

Törene, Konya Valisi Osman Aydın, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal ile Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu da katıldı.

AYDIN

Şırnak’ta terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Mahir Yıldırım’ın cenazesi, Aydın merkeze bağlı Umurlu beldesinde toprağa verildi. 

Askeri ambulansla dün geç saatlerde Aydın Devlet Hastanesi morguna getirilen şehit erin cenazesinin, öğle saatlerinde morgtan alınışı sırasında hastane personeli tabutun üzerine karanfiller bıraktı, kalabalıktan terör örgütüne tepkilerini dile getiren sloganlar atıldı.
Hastane önündeki bir araçta bekleyen anne Fatma Sevim Yıldırım, bu sırada fenalık geçirince polis tarafından ambulansa götürüldü. 

Daha sonra yaklaşık 100 araçlık bir konvoyla cenaze Umurlu beldesindeki evinin önüne getirildi. 

Burada tabuta sarılan şehidin gözleri görmeyen babaannesi Mürüvvet ile babası Yılmaz ve kardeşi Muharrem Yıldırım uzun süre gözyaşı döktü. 

Törene katılan Aydın Valisi Mustafa Malay, acılı aileye başsağlığı diledi. 

Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Tire, yaptığı konuşmada, tertemiz duygularla yetişip, vatanı için şehit düşen askerin ailesine ve Aydın halkına başsağlığı diledi. Tire, şöyle konuştu: 

"İçimizdeki ve dışımızdaki hainlere bir kez daha hatırlatmak isteriz ki Atatürk’ün şehit kanları ile çizdiği kutsal vatanımızı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Tek vatan, tek bayrak, tek millet olma kararlılığımız büyük Türk ulusu ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sonsuza kadar yaşatılacaktır." Albay Mehmet Tire, şehit yakınlarına seslenirken de "Şehit yakını olarak bu ülkede daima onurlu ve gururlu ne olursa olsun bu hazzı asla yitirmeden, başınız dik, yüreğiniz sevgi dolu yaşayınız. Türk Silahlı Kuvvetleri adına ant içiyoruz ki şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacak ve intikamı mutlaka alınacaktır"dedi. 

Konuşmanın ardında, şehit erin cenazesi Umurlu Çarşı Camisi’ne getirildi. Bu sırada uzun araç konvoyu dolayısıyla Aydın-İzmir kara yolu trafiğe bir süre kapandı.
Cenaze namazının ardından şehir er, Umurlu Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

NİĞDE

ŞIRNAK’ta teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan evli 2 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş 34 yaşındaki Atıf Günkan’ın cenazesi memleketi Niğde’nin Bor İlçesi’nde toprağa verildi. Cenazede Bor Garnizon Komutanı Yarbay Tayyar Önder, Türk Silahlı Kuvvetleri adına and içerek “şehitlerin intikamı mutlaka alınacaktır” dedi.

Bor Hükümet Meydanı’ndaki törene Niğde Vali Vekili Salim Demir, AKP Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin, CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Harun Ocaklı, Niğde Belediye Başkanı AKP’li Murat Zeren, Cumhuriyet Başsavcısı Alaattin Soylu, Niğde Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Gültekin Becermiş, Bor Garnizon Komutanı Albay Tayyar Önder, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Bor Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Bor Belediye Başkanı MHP’li Yavuz Can ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Atıf Günkan’ın cenazesi tören alanına silah arkadaşlarının omuzlarında getirilirken eşi 30 yaşındaki Selinay Günkan, “Ne olur beni de götür” diye feryat etti. Annesi 60 yaşındaki Ayşe Günkan ise, “Ben öleyim Atıf sen gitme” diye ağıt yaktı. 

Törende konuşma yapan Yarbay Tayyar Önder, “Türk Silahlı Kuvvetleri adına and içiyoruz ki, şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacak ve intikamı mutlaka alınacaktır. İçimizdeki ve dışımızdaki hainlere bir daha hatırlatmak istiyoruz ki, yüce Atatürk’ün şehit kanlarıyla çizdiği kutsal vatanımızı bölmeye kimsenin gücü asla yetmeyecek” dedi. 

Vali Vekili Salim Demir ise, “Ateş düştüğü yeri değil, milletin bağrını yakmıştır. Bilinmelidir ki şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır. Hainler sabrımızı taşırma noktasına getirmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüktür. Türk milleti yücedir. Hainler bir gün mutlaka bunların bedelini ödeyecektir. Tüm şehitlerimizin intikamı alınacaktır” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından eşinin tabutuna yanaşan Selinay Günkan, şehidin fotoğrafına ‘Canım’ diyerek sarılması törene katılanları ağlattı. Törende bulunan askerlerin arkasında, ‘Ordu dindir acıyı, yeter artık’, ‘Hükümet dindir açıyı, yeter artık’ yazılı dövizler açıldı. Vatandaşlar alkışlarla, terör örgütü aleyhine slogan attı. 

Törenden sonra şehit Atıf Günkan’ın cenazesi Paşa Camii’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından baba 62 yaşındaki Hikmet Günkan oğlunun tabutuna sarıldı. Camiden alınarak silah arkadaşlarının omzunda bir süre götürülen şehidin tabutu cenaze arabasına konmak istendi. Ancak buna vatandaşlar tepki göstererek tabutu omuzlarında götürmek isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Vatandaşların baskısı üzerine ay yıldızlı bayrağa sarılı şehidin tabutu, Bor Şehitliği’ne kadar 2 kilometre boyunca omuzlarda taşındı. 

Şehitliğe getirilen cenaze, Atıf Günkan’ın 1995 yılının haziran ayında Bingöl’ün Uzunsavat İlçesi’nde el bombası imhası sırasında meydana gelen patlamada şehit olan kuzeni Burhan Günkan’ın mezarının yanında toprağa verildi. 

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR






















Ajanslar
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 18:03:45
Güncelleme :25 Mayıs 2007 Cuma 18:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALPASLAN öztürk IP: 193.255.52.xxx Tarih : 29.05.2007 16:49:32
her günüm kavga her günüm şehit çektiğim acıya yaradan şahit artık dur demenin zamanı geldi geçiyorr TÜRK GENCİ sandıkta hesap sorma vakti geldi çattı oyunu MHP ye ver gönlün rahat olsun sokaklar huzurlu olsun dağlarımız temiz olsun YA TAM SUSTURACAZ YA KAN KUSTURACAZ artık sabrımız taşıooo duyurulur

engin IP: 85.104.129.xxx Tarih : 26.05.2007 19:22:23
komutanlarım sızı hıc bır zaman unutmayacagım her zaman aklımızda kalacaksınız

Onur IP: 85.97.95.xxx Tarih : 27.05.2007 05:07:24
Mekanları cennet olsun...

abidin çelik IP: 85.100.17.xxx Tarih : 9.10.2007 21:43:23

atıf günkan benim anemini dayısının oğluydu onu çok seivyiodum hemde çok amam hainiler vurdular.ama asla unutmayın hainiler.ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.VATAN BÖLÜNMEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ


harun yılmaz IP: 88.239.65.xxx Tarih : 27.05.2007 22:34:06
sehitlerin ailelerine allahtan sabır diliyorum ve allah mekanlarını cennet etsin nur içinde yatsınlar ben yenibosna ist harun samet abimiz yani samet kırbaş abizi sehit oldu sunu iyi bilelimki ki ölünün arkasından aglanmaz sunu diyelim VATAN SAOLSUNNNNNNN. SAYGILARIMLA HARUN YENİBOSNA İST

FARUK IP: 88.227.104.xxx Tarih : 25.05.2007 22:21:42
Daha ne demeye gerek var.Anlamıyorum yiğitlerimiz bır bır gıdıyor ve bir bir de ocaklar sönüyor.Bu olay nereye kadar sürecek yoksa torunlarımızıda mı bu törör belasına kurban verecegiz,yazık oluyor genclerimize,gelecegimize.Birileri bu yola baş koymalı tabiki siyasetçilerimiz,halkımızın artık dayanacak gücü kalmadı....Bardak doldu taşıyor bu su birilerini boğacak..........

mehmet demirli IP: 88.242.105.xxx Tarih : 25.05.2007 22:21:32
sehitlerin ailelerine allahtan sabır diliyorum ....... ama hainler bir şeyi unutmasın çanakkele geçilmez bu vatn bölünmez .... boşa kürek çekmesinler

macit erten IP: 85.107.28.xxx Tarih : 28.11.2007 18:17:23

burası türkiye ben ise ülkücü türk genciyim terör örgütünün bize verdigi acıya karşılık sehitlerin intikamı olarak hepsinle sonuna kadar savaşcaz bir gün herkes mhp li olacak


arifkarasu IP: 88.254.73.xxx Tarih : 25.05.2007 23:06:46
askerlimi yaptım ama bu vatan için yine hazırı 15 ay seve seve vatanımı kororum herkese baş salını dilerim allah sabır vesin yakınlarına

nur ayyıldız IP: 85.102.222.xxx Tarih : 31.05.2007 20:59:37
ölen şehidimizin ailelerine baş sağlığı diliyorum gerçekten çok üzüldüm ya mekanı cennet olsun...

gökhan IP: 85.96.180.xxx Tarih : 25.05.2007 17:12:06
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

ali fuat sezer IP: 88.236.82.xxx Tarih : 8.01.2008 10:14:27

samet kirbaş abimiz bu vatan ugruna cekınmeden canını feda etmıstır bize ağlamak değil hesap sormak duser hesap gunu gelecek abimizin kanı alınacak BİZ YENİ BOSNALIYIZ ABİMİZİN KANINI YERDE KOYMICAK YİĞİTLER SAKLARIZ ALLAH RAHHMET EYLESIN VATAN SAĞOLSUN


turan kıpçak IP: 88.233.34.xxx Tarih : 1.08.2011 16:35:34

sizler bizim gururumuzsunuz