22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Şehit olacağını söyledi

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde önceki akşam PKK’nın araziye döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen piyade er 21 yaşındaki Ayhan Güngör’ün Adana’daki evine ateş düştü.

İkizi Ayhan askerde olduğu için doğum günü partisi yapmadıklarını belirten Beyhan Güngör, nişanlı olduğunu düğün yapmak için ikizinin askerden dönmesini beklediklerini anlattı. İkiz olmalarına karşın Ayhan’ın kendisine hep ’ufaklık’ diye hitap ettiğini kaydeden Beyhan Gürgör, "Doğum günümüzde telefonla aradı. Yine ’ufaklık’ dedi ve doğum günümüzü kutladı. Benim düğünümün ne zaman yapılacağını sordu. Ben de ’Senin gelmeni bekliyoruz’ deyince, ’Beni beklemeyin düğününüzü yapın, ben şehit olacağım’ dedi. Gitmeden önce bütün fotoğraflarını dolabın üzerine yapıştırmıştı. Anneme, ’Beni unutmayın, bunlara bakıp beni hatırlarsın. Ben şehit olacağım’ demişti. Söylediği gibi de şehit oldu. Kardeşimi çok özledim. Onsuz ne yapacağız bilmiyorum" diye gözyaşı döktü. Güngör’ün cenazesi bugün toprağa verilecek.

Kuzum sözünü tuttun

Oğlu Ayhan’ın askere gitmeden önce ’Ben şehit olacağım. Geri gelmeyeceğim’ dediğini söyleyen annesi Hayriye Güngör’ün, ’Kuzum. Sözünü tuttun’ haykırışları yürekleri dağladı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 07:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMRAH ÖZTÜRK IP: 88.248.21.xxx Tarih : 6.08.2007 15:00:24
şehidim hakkını helal et bize ...SENİN TIRNAĞIN OLAMYIZ