22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Şehitlerin isimleri sokaklara verildi

Zonguldak Yeşilmahalle'de bulunan 17 sokağa şehitlerin isimleri verildi. Törenle sokak tabelaları çakılırken, şehit ailelerine de plakate verildi. 

Yeşilmahalle'de şehit isimlerinin verildiği 17 sokak için yapılan tabela çakma törenine Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Baro Bşkan Vekili Avukat Süleyman Caner, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Gaziler Derneği Başkanı Ziya Açıl, meclis üyeleri, muhtarlar ve şehit aileleri katıldı. Vali Yavuz Erkmen, şehitlerin geride bıraktığı ailelerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Erkmen, "Her şeyden önce şehitlerimizin geride bıraktıklarına yardımcı olmak hepimizin görevi. Biz de bu şehitlerimizi unutmadık" dedi. 

Belediye Başkanı Secaattin Gonca da, belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda, vatani görevlerini yerine getirirken şehit olan gençlerin isimlerinin sokaklara verilmesinin çok anlamlı olacağı düşüncesinden hareket ettiklerini söyleyerek, "Biz bugün hür ve mutlu yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Bağımsız olmanın bedeli, şehitlik ve gaziliktir. Biz vatanımızı severiz, bayrağımız için namus deriz, canımızı veririz. Hepimiz için temel olan görüş bayrağımızın hür olarak dalgalanmasıdır. Yıllarca bağımsızlık mücadelesi veren Türk ulusu, mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Evlatlarını şehit vermiş anaların, babaların evlatları da bizim evlatlarımızdır" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından şehit isimlerinin yer aldığı tabelalar sokak girişlerindeki duvarlara çakıldı. Protokol tarafından günün anısına şehit ailelerine teşekkür plaketi verildi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 16:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?