19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Seks sektörü, taraftarı bekliyor



Dünya Futbol Şampiyonası’na sayılı günler kala, Almanya’da hummalı bir çalışma göze çarpıyor. Bir başka hareketlilik de eğlence sektöründe, özellikle de seks endüstrisinde yaşanıyor. 

Almanya’da genelevler, ülkeye gelecek bir milyon civarındaki taraftarı karşılamaya hazır. Avrupa Birliği yetkilileri ise bu durumun kadına yönelik şiddetin en korkunç yüzlerinden biri olan kadın kaçakçılığını körüklemesinden endişe ediyor. 

Almanya, 9 Haziran’da başlayacak Dünya Kupası’na neredeyse hazır. Bir ay süreyle dünya genelinde milyonlarca kişi futbolla yatıp futbolla kalkacak. Şampiyona için, Almanya’ya bir milyon civarında taraftar gelmesi bekleniyor. Eğlence sektörü de, işte bu taraftarları sabırsızlıkla bekliyor.

Almanya’da genelevler, ülkeye gelecek bir milyon civarındaki taraftar için özel programlar hazırlamış durumda. Bunlardan biri de Almanya’nın en büyük genelevi Artemis.

Genelevin basın sözcüsü, hazır olduklarını söylüyor:
“Dünya Kupası’nı merakla bekliyoruz, hazırız. Haliyle normalden daha fazla konuk bekliyoruz. Şampiyona sırasında daha çok kadın görev yapacak”

Çalışanlar da taraftar akınına hazır:
“Şampiyonayı merakla bekliyoruz. Daha çok erkeğin buraya geleceğini umut ediyoruz. Stresli olacak ama biz bundan hoşlanıyoruz”

Fuhuşun yasal olduğu Almanya’da yaklaşık 400 bin vesikalı seks işçisi bulunuyor. Ancak fuhuş yasal olsa da insan kaçakçılığının yasak olduğuna dikkat çeken Avrupa Birliği yetkilileri, Dünya Kupası sırasında ülkeye giriş yapması beklenen 40 binin üzerinde seks işçisinden önemli bir bölümünün insan kaçakçılarınca fuhuşa zorlanan kadınlar olmasından endişe ediyor.
NTV
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 14:59:26
Güncelleme :19 Mayıs 2006 Cuma 15:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?