22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Sel 3 can aldı

Sağanak yağış Ağrı'dan sonra Bitlis ve Gaziantep'te de can kaybına yol açtı. Sele kapılan 3 kişi öldü.

Bitlis:
Hizan'ın Kalkanlı köyünde dün gece etkili olan yağışın ardından sel meydana geldi.

Selin ardından Kalkanlı'da yaşayan Çetin ailesinin evini su bastı. Evlerindeki eşyayı kurtarmaya çalışan Fahrettin Çetin birden yükselen suların etkisiyle sürüklendi.

Oğlunu kurtarmak için peşinden giden Vesile Çetin de sulara kapılarak kayboldu. Arama çalışmalarında anne ve oğlunun cesetlerine ulaşıldı.

Kepirli, Ortaca ve Kalkanlı grup köylerinin bulunduğu alanda meydana gelen şiddetli yağış sonucu ise birçok alanda taşkın oluştu.

Gaziantep:
Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Bilek köyünde akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış sele dönüştü. Evler, işyerleri, ekili alanlar ve yollar gölete döndü.

Selde kaybolduğu belirtilen bir kişinin cesedi köyden birkaç kilometre uzaklıkta bulundu.

Evlerinde ve araçlarında mahsur kalanlar itfaiye ve sivil savunma ekipleri tarafından kurtarıldı. Dün sel nedeniyle yaklaşık 200 araç mahsur kalmıştı.

Aşırı yağış tarım alanlarında da büyük hasara yol açtı. Kızılay kente çadır, battaniye ve kumanya gönderdi.

Ağrı:
Geçen hafta 8 kişinin selde hayatını kaybettiği Ağrı'da yine sağanak yağış taşkınlara yol açtı. Doğubeyazıt'ta bir köprü yıkıldı. Birçok evi su bastı.

Elazığ:
Palu ilçesine bağlı Bölükelma köyündeki su taşkınında bazı ev ve bahçeler zarar gördü. Köyde, 4 küçükbaş hayvan suya kapılarak telef oldu, bazı ev ve bahçeleri su bastı.

Sağanak yağış Şanlıurfa ve Erzincan'da da su baskınlarına yol açtı.
CNN
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 15:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?