16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Sel gitti çilesi kaldı

Ağrı'nın Hamur ilçesinin doğusunda aşırı yağmur nedeniyle bir çok köyde yaşanan sel felaketinin ardından suların çekilmesiyle hayvan leşleri ortaya çıktı. 

Yaşanan sel felaketinden en çok Uğurtaş, Karlıca, Demirkapı, Seyithanbey, Karaseyitali, Kaçmaz ve Danakıran köyleri etkilenirken, suların çekilmesiyle selin faturası da ortaya çıktı. Selden en fazla zarar gören Kaçmaz köyünde 500 büyükbaş hayvanın sel sularına kapılarak telef oldu. Bir ahırın içinde boyunlarından iple bağlı olarak boğulan büyükbaş hayvanların durumu köylülerde üzüntü oluşturuyor. Kaçmaz Köyü Muhtarı Cafer Girgin, yağan yağmur neticesinde oluşan sel sularının aniden geldiğini belirterek, 

"Köyün kuzey doğu tarafındaki dağın yamacında otlamakta olan büyükbaş hayvanların tam ortasına isabet ederek aşağıya doğru sürükledi. 500 hayvanın cesedinin bir bölümü sularla sürüklenerek Murat nehrine karıştı. Bir çoğu da ağaçlara takılarak köyün iç kısımlarında kaldı. Bu nedenle sular çekildikten sonra üzücü görüntüler ortaya çıkmış oldu. Hayvan leşlerini biran önce ortadan kaldırmak için ilçe Kaymakamlığı tarafından köye araçlar ve kireç gönderildi" dedi. 

Selin ardından köylerdeki vatandaşlar evlerin içine dolan çamurlu suları temizlemeye çalışırken, bölgedeki yaşlı vatandaşlar ise bu zamana kadar böyle bir sel felaketiyle karşılaşmadıklarını belirtti. Sel felaketinin ardından suların sürüklediği ve kullanılamaz hale gelen araçlar da ilginç görüntüler oluşturdu. Köylüler, traktör ve minibüs gibi araçlarda da büyük zarar meydana geldiğini belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 19:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?