22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

'Seni pis sapık budala değiliz'

İngiltere’nin başkenti Londra’da, son sekiz yıldır metro yolcularını o ’yumuşak’ ses tonuyla "Boşluğa dikkat edin" (Mind the gap) diye uyaran ve durak isimlerini söyleyen Emma Clarke (36), yolcularla dalga geçtiği anonslarını internet sitesinde yayımlayınca işten atıldı.

Clarke’ın www.emmaclarke.com internet sitesinde yayınlanan anonslarda hedefi, Amerikalı turistler, çaktırmadan çevresindeki insanları izleyenler ve terli yolculardı. Clarke’ın anonslarından bazıları şöyle:

Amerikalı turist dostlarımıza kesinlikle çok yüksek sesle konuştuklarını hatırlatmak isteriz.

Gazeteyi okuyor gibi yapan ama aslında kadının göğsünü dikizleyen kırmızı tişörtlü yolcu lütfen yapmayın. Seni pis sapık kimseyi budala yerine koyma.

Yine terli bir metro vagonuna tıkıştık. Eğer kadınsanız yanınızdaki adama gülümseyin ve onu bugün mutlu edin. Muhtemelen aylardır cinsel ilişkiye girmedi.

Londra Metrosu’nun sözcüsü, Clarke’ı metroyu eleştirtiği için işten attıklarını iddia etti. Clarke, korkunç bir hal aldığı için artık metroya binmediğini söylemişti. Bu arada anonsların yayınladığı site, ziyaretçi akını nedeniyle geçici süreliğine kapandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 17:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?